Japanilaisessa Zanki Zero -selviytymisropessa voi kuolla siihen, ettei käy vessassa

30.03.2018 09:05 | Muropaketin toimitus

Zanki Zero: Last Beginning -roolipelissä selviytyminen edellyttää allergioiden huomioonottamista sekä säännöllistä vessassakäyntiä.

Useissa selviytymispeleissä on huolehdittava ravinnosta ja nesteytyksestä pysyäkseen hengissä, mutta kesällä Japanissa ilmestyvä Zanki Zero: Last Beginning -peli vie selviytymismekaniikat tavallista pidemmälle. Zanki Zerossa voi nimittäin päästä hengestään, jos ei käy vessassa.

Lukuisista roolipeleistä tunnetun Spike Chunsoft -studion kehittämä Zanki Zero: Last Beginning lähtee liikkeelle siitä, että maailmanloppu tulee kesällä 2018. Jäljelle jää kahdeksan viimeistä kloonia, joiden selviytymisestä pelaaja on vastuussa. Tavoitteena on Siliconeran mukaan selvitä hengissä kloonien 13-päiväisen elinkaaren ajan, ja peli päättyy, kun viimeinenkin klooni on vainaa.

Vajaan parin viikon selviytyminen on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Zanki Zerossa voi heittää veivinsä esimerkiksi allergisoivaa ruokaa syömällä. Pelissä on myös Bowel Movement -status, eli suomeksi sanottuna vessahätä, jonka yllättäessä on parasta rientää vessaan – tai tiukassa paikassa käyttää avukseen sopivaa esinettä, kuten tyhjää pulloa.

Jos pelaaja kieltäytyy järjestelmällisesti käymästä vessassa, alkaa hahmo kärsiä pahasta hajusta, joka nostaa muiden kloonien stressitasoa. Viime kädessä jatkuva pidättely johtaa myös staminan kulumiseen ja lopulta kuolemaan.

Zanki Zero: Last Beginning yhdistelee roolipeliä ja FPS-tyylisiä taisteluita, ja se ilmestyy Japanissa ensi kesänä. Pelin kerrotaan ilmestyvän ennen pitkää myös länsimaissa, ja tulevan samalla kertaa sekä PC:lle että PlayStation 4:lle. Alta näet pelin tuoreen trailerin.