Japanissa suosittu Detective Pikachu saapumassa viimein myös Eurooppaan, vihjaa PEGI-luokitus

12.12.2017 13:21 | Muropaketin toimitus

Detective Pikachu -videopeli tullaan julkaisemaan länsimaissa, vihjaa tuore PEGI-ikärajaluokitus. Käännöksellä lienee yhteys peliin perustuvaan elokuvaan, jota tähdittää Ryan Reynolds.

Pikachu tunnetaan Pokémon-sarjan ja -pelien ikonisimpana mörkkinä, mutta Japanissa sähköjänis on myös etsivä. Great Detective Pikachu on nimittäin suosittu Nintendo 3DS -peli, jossa pelaaja ratkoo rikoksia puhuvan Pikachun avustuksella.

Nyt näyttää viimein siltä, että lähes kaksi vuotta sitten ilmestynyt peli on viimein ilmestymässä myös Japanin ulkopuolella. Eurogamer raportoi, että Detective Pikachu -pelille on bongattu ikärajaluokitus eurooppalaisesta PEGI-järjestelmästä. Ikärajaksi on merkitty 3 vuotta, ja julkaisupäiväksi 31.12.2020, mikä lienee vain väliaikainen placeholder-päivämäärä, kuten havainnon tehnyt Serbii.net toteaa alla olevassa twiitissä.

”Tutki todisteita, kuulustele todistajia ja ratkaise erikoinen mysteeri”, kuvaillaan pelin sisältöä luokituksen yhteydessä.

Hollywood-studio Legendary Etertainment osti viime vuonna oikeudet Detective Pikachu -elokuvaan, ja hiljattain kerroimme, että Deadpool-tähti Ryan Reynolds on kiinnitetty Pikachun rooliin. Ilmeisesti rooli ei jää pelkäksi ääninäyttelyksi, sillä Pikachu toteutetaan elokuvaan motion capture -tekniikalla.

Tuleva elokuva varmasti tukee myös pelin länsimaista julkaisua. Jäämme odottamaan päivityksiä pelin sekä elokuvan julkaisuaikataulusta.