UUSIMMAT

Jatkuvaa kourimista ja raiskausvitsejä: Blizzardin sairas työpaikkakulttuuri ajoi työntekijän tappamaan itsensä

22.07.2021 15:41 | Muropaketin toimitus

Activision Blizzard on haastettu oikeuteen vastaamaan lukuisiin syytöksiin seksuaalisesta häirinnästä.

Kalifornialainen seksuaalisen häirinnän ja muun laittoman syrjinnän estämiseen keskittyvä virasto on haastanut Activision Blizzardin oikeuteen. Asiasta kertoo The Verge -sivusto. Syytteessä sanotaan, että Blizzard Entertainment hyväksyy työpaikkahäirinnän, eikä ole puuttunut siihen. Lisäksi siinä nimetään monia johtajia, jotka eivät ole puuttuneet laajamittaiseen häirintään.

California’s Department of Fair Employment and Housing -virasto kertoi syytteessä, että monet miehet nauttivat työpaikalla alkoholia, ja nöyryyttivät toimistossa työskenteleviä naisia ilman seuraamuksia. Häirintä piti sisällään esimerkiksi jatkuvaa kourintaa, raiskausvitsien kertomista ja muuta seksuaalista ahdistelua.

Syytteessä kerrotaan, että Blizzardin johtajien hyväksymä seksuaalinen ahdistelu meni niin pitkälle, että eräs työntekijä tappoi itsensä sen seurauksena.

World of Warcraft -tiimin naispuoliset työntekijät kertoivat, että miehet ja muut tiimin johtajat lähentelivät heitä, ja kertoivat halventavia kommentteja raiskauksista. Eräs johtaja oli sanonut krapulaiselle miestyöntekijälle, että tämän kannattaisi ostaa itselleen prostituoitu olonsa parantamiseksi.

LUE MYÖS: Ubisoft sallii seksuaalisen häirinnän – Yrityskulttuuri ei ole muuttunut

Haasteessa nimetään erityisesti Blizzardin johtaja J. Allen Brack sellaiseksi henkilöksi, joka oli tietoinen laajamittaisesta häirinnästä. Brack kannusti alaisiaan jatkamaan seksuaalista ahdistelua. Lisäksi Blizzardin teknologiajohtaja oli kourinut alaisiaan yhtiön monissa eri tilaisuuksissa. World of Warcraftin luova johtaja Alex Afrasiabi osallistui ja kannusti häirintään.

Syytteen mukaan Afrasiabi tarrasi naispuolisiin alaisiin seksuaalissävytteisesti eräässä Blizzardin Blizz Con -tapahtumassa, ja yritti suudella heitä. Häirintä loppui ainoastaan silloin, kun muut miehet puuttuivat asiaan. Afrasiabin toiminta oli yleisesti tiedossa, ja hänen hotellihuonetta kutsuttiin raiskaushuoneeksi.

Syrjintä aiheutti tilanteita, joissa naistyöntekijät eivät saaneet ylennyksiä. Johtajina toimivat miehet sanoivat, että naisia ei kannata ylentää, sillä he saattavat tulla raskaaksi, ja pitää äitinä olemisesta. Työntekijöitä kannustettiin olemaan tekemättä valituksia, sillä Blizzardin henkilöstöhallinto piti miesten puolia.

Ainaki viisi Blizzardilla aiemmin työskennellyttä on kertonut omista seksuaalisen häirinnän kokemuksistaan, kun syyte julkistettiin.

Blizzard torjui väitteet, ja tiedotti ottavansa vakavasti kaikki väitteet seksuaalisesta häirinnästä.