Jättipeli Star Citizen ansaitsi uuden trailerin ansiosta miljoona dollaria – joukkorahoitusta riittää, vaikka julkaisusta ei tietoakaan

15.10.2018 09:50 | Muropaketin toimitus

Jo kuusi vuotta kehitetyn Star Citizen -pelin kerrotaan kasvattaneen uuden trailerin vanavedessä lähes miljoona dollaria lisäbudjettia.

Star Citizen tunnetaan paitsi kunnianhimoisena scifi-pelinä, myös historian suurimman joukkorahoituksen keränneenä projektina. Valtavasta budjetista huolimatta peli on kuitenkin yhä alfa-vaiheessa, eikä sen julkaisuajankohdasta ole mitään tietoa.

Viime viikolla pelin tarinallisesta yksinpelistä Squadron 42:sta julkaistiin kuitenkin uusi traileri. Tämä ei välttämättä tarkoita, että projekti olisi yhtään sen valmiimpi, mutta tunnettujen näyttelijöiden tähdittämän trailerin julkaisu osoittautui Roberts Space Industries -yhtiölle erittäin kannattavaksi.

Polygon nimittäin kertoo, että traileria seuranneena päivänä Star Citizenin yhä käynnissä oleva joukkorahoituskampanja keräsi yli 379 000 dollaria, ja seuraavien kolmen päivän aikana vielä yli 600 000 dollaria lisää. Kaiken kaikkiaan pelin budjetti kasvoi siis lähes miljoonalla dollarilla.

Polygon arvelee, että rahankeruun nousuun vaikutti myös pelin alfa-versioon julkaistava uusi Anvil Valkyrie -avaruusalus, joka kustantaa peräti 330 dollaria.

Uusin miljoona menee Star Citizenin tapauksessa kasan päälle, sillä pelin kokonaisrahoituksen kerrotaan olevan jo lähes 196 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että esimerkiksi Grand Theft Auto V:n (2013) kehityskulut olivat 137 miljoonaa, ja kun mainostus lasketaan mukaan, kaikkiaan 265 miljoonaa.

Star Citizenille miljoona viikossa on toki poikkeuksellinen rahoitustahti, mutta peli saa yhä rahoittajia enemmän kuin luulisi. Polygon kertoo, että viime viikkoa edeltäneen parin kuukauden aikana peli sai parhaimmillaan jopa yli 692 000 dollaria viikossa.

Pelaajakunnalla riittää siis yhä uskoa Star Citizeniin. Millekään pelin osalle ei ole annettu edes alustavaa arviota julkaisuajankohdasta.