Jenkkiketju Walmart poisti joukkoammuskelun jälkeen väkivaltapelien mainokset – aseet pysyvät yhä myynnissä

09.08.2019 11:05 Muropaketin toimitus

Kahden Walmart-liikkeissä tapahtuneen ammuskelun jälkeen kauppaketjun kerrotaan vähentäneen väkivaltaisten pelien näkyvyyttä.

Viime viikonloppuna Texasin El Pasossa ampuja tappoi 22 ihmistä ja haavoitti 24:ää muuta Walmartin tavaratalossa. Vain muutamaa päivää aiemmin kaksi työntekijää kuoli ja poliisi haavoittui ammuskelussa Missippin Southavenissa, silloinkin Walmartin tavaratalossa.

Kauppaketjussa on reagoitu tapahtumiin poistamalla väkivaltaisten pelien mainokset ja pelidemot myymälöistä, raportoi uutissivusto Vice. Ei ole varmaa tietoa siitä, onko näin toimittu kaikissa liikkeissä. Julkisuuteen vuotanut viesti vahvistaa, että Walmart on käskenyt työntekijöitään poistamaan väkivaltaan viittaavat mainoskyltit ja sulkemaan Xbox- ja PlayStation-konsolit, joilla on voinut testata väkivaltaisia pelejä.

Samaan aikaan Walmart on kuitenkin tehnyt selväksi, ettei kauppaketju tule rajoittamaan aseiden ja ammusten myyntiä, kuten Washington Post kertoo. Walmartilla on USA:ssa 4 750 myymälää, joista noin puolessa myydään ampuma-aseita, ja ketju onkin yksi Yhdysvaltain suurimmista asemyyjistä.

Kuten alkuviikosta kerroimme, ovat USA:n republikaanipoliitikot syyttäneet jälleen pelejä maan viimeisimmistä joukkoampumisista. NRA:n ja asevalmistajien tukemia republikaaneja ei tunnu hetkauttavan se, että vaikka pelejä pelataan kaikkialla maailmassa, tapahtuu joukkoammuskeluita lähes yksinomaan Yhdysvalloissa.