John Carmack innostui Microsoftin studiokaupoista: “Jos Microsoftilla ei ole mitään hampaankolossa, haluaisin palata vanhojen pelieni pariin”

22.09.2020 14:42 | Muropaketin toimitus

Pitkän linjan pelikehittäjä John Carmack toivoo pääsevänsä työskentelemään vanhojen peliensä pariin.

Microsoft on äskettäin paljastanut, että se hankkii ZeniMax Media -yhtiön, joka on Bethesda Game Studios -studion emoyhtiö. ZeniMax omistaa Id Software -pelitalon, joka tunnetaan esimerkiksi Doom-kehittäjänä.

Id Softwaren perustaja, ja sittemmin muualle työskentelemään päätynyt, John Carmack on ottanut uutiset miljardikaupoista hyvin vastaan. Carmack on sanonut, että hän haluaisi päästä työskentelemään sellaisten pelien kimppuun, joita hän on ollut mukana tekemässä Id Softwarella.

“Mielestäni Microsoft on kohdellut studioitaan hyvin, ja jos heillä ei ole mitään minua vastaan, haluaisin tehdä yhteistyötä vanhojen pelieni parissa”, Cormack kertoi.

Carmack lähti vuonna 2013 Id Softwarelta kehittämään Oculus VR -järjestelmiä, mutta työpaikan vaihtaminen ei sujunut ongelmitta: ZeniMax väittää, että Carmack vei edelliseltä työnantajaltaan tärkeää teknologiaa, jota on käytetty Oculus-kehitystyössä. Tilannetta selvitettiin oikeudessa vuoteen 2018 asti, jolloin kiistan osapuolet sopivat tapauksen.

Asiasta kertoo Rock, Paper, Shotgun -sivusto.

Muropaketin uusimmat