UUSIMMAT

Joko kaava muuttuu? Grand Theft Auto VI:ssa saatetaan päästä pelaamaan muitakin kuin pelkkiä mieshahmoja

03.06.2019 14:19 | Muropaketin toimitus | 1

Tuore huhu tietää, että Grand Theft Auto VI esittelee päähenkilön, joka on nainen.

Grand Theft Auto V rikkoi GTA-muotin, jossa päähenkilöitä oli useampi kuin yksi. Rockstar Games tunnetaan siitä, että studiolla on tapana uudistaa pelejään.

Uuden huhun mukaan Grand Theft Auto -pelin kaava muuttuu niin, että pelissä on muitakin kuin pelkkiä miehiä pääosassa. Asiasta uutisoi Game Rant.

Jos Grand Theft Auto VI:ssa on edellisen pelin malliin monia eri päähenkilöitä, saattaa joku näistä hyvinkin olla nainen. Koska kyseessä on vahvistamaton tieto, kannattaa siihen reagoida maltillisesti ja terveellä skeptisyydellä.

Grand Theft Auto VI on huhujen mukaan aktiivisessa kehityksessä.

Keskustelu

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu, koska GTA:t käsittelee järjestäytynyttä rikollisuutta ja järjestäytynyt rikollisuus yleisesti ottaen on miesvaltainen "ala". Voisi varmaan sanoa, että suorastaan patriarkaalinen. Mielenkiintoista nähdä kuinka naishahmo sopisi kuvioon ja etupäässä se, onko tällaisesta asiasta välittävä yleisö kuinka tyytyväinen Rockstarin representaatioon.

Viihteen "tasa-arvoistamisessa" kun on myös ongelmansa: Kuvitellaan, että leffassa tai pelissä kuvataan rikollisorganisaatio jotenkin tasa-arvoisena ja suvaitsevaisena "työympäristönä", jossa kaikki sukupuolet ja ihonvärit ovat edustettuina. Eikö niistä silloin anneta vähän turhan ruusuisen kuva ja käytännössä valkopestä mafian toimintaa, johon liittyy yleensä vahvasti niin miesvaltaisuus, kuin myös jonkinlainen nationalismi?

Tästä päästään laajemmassakin mittakaavassa sen kysymyksen äärelle, onko viihteen tehtävä kuvata maailmaa jonkinlaisessa ihannetilanteessa, jossa jokainen vähemmistö on otettu jollain tavalla huomioon, vai pitääkö pikemminkin pyrkiä kuvaamaan maailmaa sellaisena kuin se on? Mutta ei mennä siihen tässä yhteydessä sen syvemmälle.

Muropaketin uusimmat