Julkaisija peruutti alkuperäisten Mortal Kombat -pelien remasteroinnin kesken projektin

16.04.2019 13:50 | Muropaketin toimitus

Kaikessa hiljaisuudessa kehitettyä Mortal Kombat Remastered -pelikokoelmaa ei sittenkään julkaista, päätti julkaisija Warner Bros.

Odotettu kamppailupeli Mortal Kombat 11 ilmestyy ensi viikolla, mutta vielä viime vuonna kehitteillä oli toinenkin saman sarjan julkaisu. VG24/7 nimittäin kertoo, että ensimmäisistä kolmesta Mortal Kombat -pelistä oli hiljattain tekeillä remasteroitu versio, jonka kehityksen julkaisija Warner Bros. jostakin syystä keskeytti viime vuoden puolella.

Tieto on peräisin pelien konseptitaidetta ja käyttöliittymää suunnitelleelta Danny Huynhilta, joka julkaisi Art Station -sivullaan kuvia kesken jääneestä projektista. Ilmeisesti tästä vuodosta tuli sanomista, sillä kuvat on sittemmin poistettu, mutta ne voi vieläkin nähdä esimerkiksi VG24/7:n uutisesta.

Remasteroidun pelikokoelman nimi piti olla yksinkertaisesti Mortal Kombat Remastered, ja sen oli määrä sisältää paitsi alkuperäiset pelit, myös uudenlainen XP-järjestelmä, jossa pelaaminen olisi kerryttänyt kokemuspisteitä. Projektin aiempi nimi Mortal Kombat Kollection Online vihjaa myös siihen, että peli olisi tukenut verkkopelaamista tai ollut jopa kokonaan verkkopohjainen kamppailupeli.

Mortal Kombat -kokoelmaa työstettiin Blind Squirrel Gamesilla, joka on kehittänyt muun muassa BioShock-pelien remasteroidun kokoelman, sekä tuoreen Borderlandsin käännöksen nykyisen sukupolven konsoleille. Ei ole tiedossa minkä vuoksi Warner Bros. päätti hyllyttää projektin.

Mortal Kombat 11 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 23. huhtikuuta, ja Nintendo Switchille peli saapuu 10. toukokuuta.

Muropaketin uusimmat