UUSIMMAT

Julkaisija syyttää PUBG:tä LawBreakersin floppaamisesta – Mikä on pelin tulevaisuus?

04.01.2018 09:28 | Muropaketin toimitus

Julkaisija Nexon syyttää PlayerUnknown’s Battlegroundsia verkkoräiskintä LawBreakersin kehnosta menestyksestä. Kommenttien perusteella Nexon on hylkäämässä koko pelin.

Gears of War -luojan Cliff Bleszinskin kehittämä LawBreakers vaikutti lupaavalta verkkoräiskinnältä, mutta ongelmat alkoivat pian elokuisen julkaisun jälkeen. Peli ei ottanut tuulta siipien alle, ja jo syyskuussa pelin pelaajamäärät alittivat 50 samanaikaisen pelaajan rajan.

Nyt pelin julkaisija Nexon America Inc. on julkaissut tulosraporttinsa tilivuoden kolmannelta neljännekseltä, ja julkaisija syyttääkin tappioistaan käytännössä täysin LawBreakersia. VG24/7:n mukaan Nexon selittelee LawBreakersin floppaamista PlayerUnknown’s Battlegroundsin samanaikaisella julkaisulla.

”Meillä oli suuret odotukset pelin julkaisua kohtaan, mutta sen ajoitus osoittautui epäonniseksi. Tarkemmin sanottuna suuren luokan online-peli PlayerUnkown’s Battlegrounds ilmestyi suurin piirtein samaan aikaan ja teki markkinoista erittäin hankalat FPS-peleille ylipäätään ja LawBreakersille”, yhtiö toteaa raportissaan.

VG24/7 kuitenkin huomauttaa, että PUBG nousi ilmiöksi jo Early Access -vaiheessa vuoden alkupuolella, ja että pelit ovat hyvin erilaisia ja kilpailevat erilaisista pelaajista.

Nexon kertoo lisäksi, ettei LawBreakers tuota enää yhtiölle lisää tappiota, mikä VG24/7:n mukaan viittaa siihen, että julkaisija on joko hylkäämässä pelin kokonaan tai myymässä sen. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä pelin kohtalo lopulta on, mutta tulevaisuus ei näytä valoisalta.