Julkaisussa laajalti parjattu Mass Effect Andromeda saa nyt faneilta uutta rakkautta

28.06.2021 12:35 | Muropaketin toimitus

BioWaren julkaisussa flopannut Mass Effect Andromeda on saanut uutta nostetta, kiitos Mass Effect Legendary Editionin.

Studion hiljattain julkaistu remasterointikokoelma on saanut uudet ja vanhat pelaajat hyppäämään takaisin arvostetun scifitrilogian kimppuun, mutta sen lisäksi monet ovat halunneet jatkaa avaruusseikkailuaan myös pelisarjan vuonna 2017 julkaistun ja laajalti kritisoidun Mass Effect Andromedan pariin. Tosin tällä kertaa hieman toisin fiiliksin.

Eurogamer on koonnut muutama Mass Effectin subredditissä julkaistuja viestejä, jonka sävy on ollut huomattavasti pelin alkuperäistä vastaanottoa lämpimämpi. Pelaajat ovatkin sanoneet Andromedan olevan muun muassa ”hyvä ME-peli” ja kehuneen pelin ulkoasua ja tutkimista. Vaikka neljättä osaa ei ole nostettu alkuperäistä trilogiaa paremmaksi, se on selkeästi saanut uudenlaisen arvostuksen vuosien saatossa.

Julkaisussa peli joutui naurunalaiseksi ja lukuisten meemien kohteeksi, kun sen lukuisat bugit, grafiikkavirheet ja rajoitetut hahmonluonnit synnyttivät lukuisia ivallisia vitsejä. Myös tarina, maailma ja hahmo saivat osakseen kritiikkiä, ja peli oli niin suuri floppi, että BioWare päätti hylätä pelille suunnittelemansa jatko-osat kokonaan.

Viime joulukuussa studio tosin paljasti, että uusi Mass Effect -peli on jälleen kehitteillä ja lyhyen teaserin perusteella se näyttäisi jatkavan nimenomaan alkuperäisen trilogian jalanjäljissä.

Lue myös: Arvostelu | Mass Effect: Legendary Edition tekee BioWaren klassikkopeleistä vielä vähän parempia