UUSIMMAT

Juuri Far Cry 6:n ja muita pelejä julkistanut Ubisoft antoi lähtöpassit kolmelle johtajalleen – syynä useat ahdistelutapaukset

13.07.2020 11:01 | Muropaketin toimitus

Muun muassa Ubisoftin kaikista peleistä vastannut luova johtaja sai kenkää seksuaalisen ahdistelun vuoksi.

Ubisoftilla oli eilen suuri päivä Ubisoft Forward -streamin vuoksi, jossa yhtiö esitteli useita tulevia pelejään ja julkisti myös kokonaan uusia. Kuitenkin juuri tapahtuman kynnyksellä yhtiö kertoi myös synkempiä uutisia, sillä kuten VG24/7 kertoo, on yhtiö antanut lähtöpassit kolmelle johtohahmolleen.

Ubisoftilla työskentelynsä lopettivat luova johtaja Serge Hascoët, Kanadan pelistudioiden vastaava johtaja Yannis Mallat ja maailmanlaajuinen henkilöstöjohtaja Cécile Cornet. Näistä vaikutusvaltaisimpana pidetään Hascoëtia, jolla on käytännössä ollut vaikutusvaltaa kaikkiin Ubisoftin peleihin.

Taustalla potkuissa ja irtisanoutumisissa ovat runsaat ahdistelutapaukset, joita yhtiö on tutkinut perinpohjaisesti.

LUE MYÖS:  Far Cry 6 julkistettu – toimintapelistä paljastettiin kaksi traileria ja julkaisupäivä

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot kommentoi muutoksia yhtiön tiedotteessa:

”Ubisoft on epäonnistunut velvoitteessaan tarjota turvallinen ja huomioonottava työympäristö kaikille työntekijöilleen. Tätä emme voi hyväksyä, sillä toksinen käyttäytyminen on suoraan ristiriidassa arvojen kanssa, joista en ole koskaan antanut periksi enkä tule antamaan”, Guillemot kertoo.

Guillemot lupaakin, että Ubisoftilla tehdään suuria uudistuksia työkulttuurin parantamiseksi. Tästä kertoo esimerkiksi yhtiön juuri käyttöönottama työkalu, jolla työntekijät voivat raportoida nimettömästi ahdistelusta ja seksismistä.

Ubisoft on vain yksi peliyhtiöistä, joissa on kesä- ja heinäkuun aikana myrskynnyt ahdistelusyytösten vuoksi. On odotettavissa, että muillakin studioilla nähdään vielä suuria muutoksia henkilöstössä ja työkulttuurissa.