Uusimmat

Juuri julkistettu kauhupeli saattaa saada oikeushaasteen – kuvaa luvatta yksityistä taloa

06.11.2018 08:55 Muropaketin toimitus

Kauhupeli Maid of Skerillä ei ole lupaa kuvata pelissä todellista Sker Housea, joka sijaitsee Walesissa.

Viime viikolla kerroimme juuri julkistetusta, ensi vuonna ilmestyvästä selviytymiskauhupelistä Maid of Sker. Kuten nimikin kertoo, perustuu Wales Interactiven kehittämä peli tosimaailman Sker Houseen, joka on Walesissa sijaitseva kartano.

Peli julkistettiin vasta viime viikolla, ja samalla siitä kuuli ensimmäistä kertaa myös todellisen Sker Housen kiinteistönhoitaja. Hänen mukaansa talon omistaja harkitsee nyt oikeustoimia pelistudiota vastaan, kertoo Eurogamer.

Eteläisessä Walesissa, Porthcawlin lähellä sijaitseva Sker House ei nimittäin ole vain historiallinen rakennus, vaan se on yksityisessä omistuksessa, eikä ylipäätään avoin yleisölle. Wales Interactivella ei ole minkäänlaisia lupia kuvata taloa pelissä tai sen markkinoinnissa. Itse peli ei ilmeisesti sijoitu kartanoon, mutta se on kuitenkin mukana pelissä ja sen ensimmäisessä trailerissa.

Eurogamerin mukaan Sker House on lisäksi hyvin helppo löytää, ja on aivan uskottava huoli, että peli saattaa houkutella entistä enemmän tunkeilijoita historiallisen, 1200-luvulla rakennetun kartanon alueelle. Myös kehittäjät myöntävät tämän, mutta he pitäytyvät kannassaan, että heillä on oikeus perustaa pelinsä Sker Housen tarinaan.

Kohteliaisuudesta pelikehittäjät kuitenkin lupaavat vähentää Sker Housen merkitystä pelissä ja jättää itse rakennuksen kuvaamatta. Maid of Sker ilmestyy ensi vuonna PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.