Kaksi Call of Duty -pelien pitkäaikaista pääkehittäjää on jättänyt sarjan

22.02.2018 09:23 | Muropaketin toimitus

Call of Duty -peleille omistetun Sledgehammer Gamesin perustajat ovat jättäneet sarjan kehityksen. Kaksikko jatkaa Activisionilla muissa tehtävissä.

Call of Duty -sarjan kulisseissa on tapahtunut merkittävä muutos. Yksi kolmesta Call of Duty -peleille omistetusta studiosta, Sledgehammer Games, on menettänyt molemmat perustajansa. Pelialan konkarit Glen Schofield ja Michael Condrey ovat jättäneet studion ja siirtyneet muihin tehtäviin.

Schofieldin ja Condreyn vuonna 2009 perustama Slegdehammer Games on kehittänyt Call of Duty: Modern Warfare 3:n (2011), Call of Duty: Advanced Warfaren (2014), sekä viime syksynä ilmestyneen Call of Duty: WWII:n. Condrey toimi kaikkien kolmen pelin ohjaajana ja Schofield tuottajana.

Activisionin mukaan Schofield ja Condrey ovat jättäneet tehtävänsä Sledgehammerilla, mutta pysyvät yhä Activisionin leivissä. Schofield on myös paljastanut hieman uudesta tehtävästään.

”Activision tarjosi minulle tilaisuuden keskittyä asiaan, johon minulla on todellista intohimoa, eli uusien peli-ideoiden tutkimiseen yhtiölle”, Schofield paljastaa lausunnossaan PC Gamerin mukaan.

Sledgehammerin johtoon on nimitetty Aaron Halon, joka on ollut mukana studion perustamisesta asti. Jää nähtäväksi, kuinka muutos vaikuttaa tuleviin Call of Duty -peleihin.

Kuten hiljattain kerroimme, vastaa seuraavan Call of Duty -pelin kehityksestä Treyarch-studio, ja sen jälkeen olisi järjestyksessä Infinity Wardin vuoro. Sledgehammerin seuraava peli ilmestyy oletettavasti vuonna 2020.

Muropaketin toimittaja pääsi haastattelemaan Glen Schofieldia viime syksynä Lontoossa. Alta voit lukea haastattelumme Call of Duty: WWII -pelistä.

Haastattelu: Call of Duty: WWII:n tekijät halusivat sotapelistä realistisen aina zombeja myöten