Uusimmat

Kanadassa valmistellaan suurta Fortnite-oikeusjuttua: kehittäjiä syytetään ”tahallisen addiktoivan” pelin tekemisestä

07.10.2019 14:00 Muropaketin toimitus

Kanadalainen lakifirma kokoaa joukkokannetta, jossa Fortniten kehittäjien syytetään tehneen tahallaan peliriippuvuutta aiheuttavan pelin.

Epic Games on saamassa niskaansa suuren oikeushaasteen Kanadassa, sillä kuten Eurogamer kertoo, on Calex Légal -lakifirmalla tekeille joukkokanne yhtiötä vastaan. Lakifirma väittää kehittäjien tehneen hittipeli Fortnitesta tahallisen addiktoivan ja jättäneen varoittamatta tuotteen vaarallisuudesta.

”Kehittäessään Fortniten Epic Games palkkasi psykologeja”, väittää yhtiön juristi Alessandra Esposito Chartrand. ”He todella perehtyivät ihmisaivoihin, ja yrittivät tehdä pelistä niin addiktiivisen kuin mahdollista.”

Joukkokanteessa Epic Gamesin toimintaa verrataan jopa tupakkayhtiöiden vastuuttomiin tekoihin, ja siinä vedotaan myös WHO:n hiljaittain hyväksymään peliaddiktion tautiluokitukseen. Eurogamerin mukaan ei ole julkistettu, kuinka paljon korvauksia Epic Gamesilta vaaditaan, eikä yhtiö tiettävästi ole kommentoinut kannetta.

Valtavaksi menestykseksi nousseesta Fortnitesta on tullut silmätikku keskustelussa pelien addiktiivisuudesta sekä mikromaksuista. Asiaan vaikuttaa varmasti verkkopelin suuri suosio etenkin alaikäisten pelaajien keskuudessa.

Jää nähtäväksi, kuinka joukkokanne etenee, ja millaisella aikataululla sitä lopulta käsitellään.

Muropaketin uusimmat