Kannibaalikauhua metsässä: Selviytymispeli The Forest julkaistiin neljän vuoden early accessin jälkeen

05.05.2018 09:33 | Muropaketin toimitus

Pitkään varhaisversiona myyty The Forest on viimein saanut virallisen julkaisunsa. Pian peliin lisätään myös VR-moodi.

Monet pitkään early access -versioina kehitetyt selviytymispelit ovat viime aikoina ilmestyneet lopullisina julkaisuina. Ark: Survival Evolved julkaistiin viime vuonna, Rust näki päivänvalon talvella, ja ensi viikolla myös Conan: Exiles julkaistaan viimein. Viikon alussa kuitenkin ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa vielä yksi peli, joka on viettänyt Steam Early Accessissa nelisen vuotta.

Kuten Gamasutra kertoo, on kyseessä Endnight Gamesin kehittämä selviytymiskauhupeli The Forest. Pelaajien runsaasti kehumassa The Forestissa pelin keskiössä on matkustajakoneen putoamisen ainoa selviytyjä, joka päätyy kamppailemaan eloonjäämisestä keskellä kannibaalimutanttien kansoittamaa metsää. Tavoitteena on päivisin kerätä varusteita, rakentaa tukikohtaa ja valmistautua yötä varten, jolloin edessä on kamppailu mutantteja vastaan.

The Forestin virallinen versio on saatavilla PC:lle Steamista, jossa peräti 92% pelaajista on antanut sille myönteisen arvosanan. Myöhemmin toukokuussa peliin lisätään myös ilmaisena päivityksenä VR-moodi, jonka myötä koko pelin pitäisi olla pelattavissa VR-laitteilla.

Myöhemmin tänä vuonna The Forest ilmestyy myös PlayStation 4:lle, mutta tarkempaa julkaisupäivää ei ole tiedossa.