Uusimmat

Kansainvälisen Olympiakomitean johtaja lyttäsi eSportsin: ”Tappopelit eivät kuulu olympialaisiin”

02.09.2018 18:22 Muropaketin toimitus

Kansainvälisen Olympiakomitean johtaja Thomas Bach on jälleen kerran tyrmännyt eSportsin olympialajina. Bachin mukaan elektroninen urheilu on liian väkivaltaista, jotta se voisi olla olympialaji.

Elektroninen urheilu oli vahvasti esillä juuri päättyneissä Aasian kisoissa, joissa miteltiin Arena of Valorin, Clash Royalen, Hearthstonessa, League of Legendsin, Pro Evolution Soccer 2018:n sekä StarCraft 2:n merkeissä. Aasian kisat ovatkin jälleen nostaneet pinnalle keskustelun siitä, voitaisiinko eSportsia nähdä myös olympialaisissa.

Kansainvälisen Olympiakomitean johtaja Thomas Bach on kuitenkin ollut hyvin nihkeä elektronista urheilua kohtaan. Viime vuonna Bach totesi, että elektroninen urheilu on liian väkivaltaista olympialaisiin, eikä IOC:n johtaja ole muuttanut mieltään. AP:n haastattelussa Bach totesi, ettei ”niin sanotuilla tappopeleillä ole paikkaa olympialaissa, koska ne ovat arvojemme vastaisia.”

AP:n toimittaja huomautti haastattelussa, että Bach voitti oman olympiakultansa vuonna 1976 miekkailussa, jossa kaksi urheilijaa tökkivät toisiaan miekkojen avulla. Bachin mukaan kamppailulajit eivät kuitenkaan ole ongelma, sillä vaikka ne historiallisesti perustuvat ihmisten väliseen taisteluun, ovat ne urheilun muodossa silti sivistynyt tapa kohdata kilpailijat.