UUSIMMAT

Käsittämätön tapaus historiasta: 22 vuotta sitten PlayStation-pelistä löydettiin kokonainen South Park -jakso

09.06.2020 12:25 | Muropaketin toimitus

Pelikehittäjä piilotti kokonaisen South Park -animaation 1990-luvun lopun suosittuun urheilupeliin.

Vuonna 1997 alkaneesta South Park -sarjasta on ilmestynyt useita pelejä, joista tuoreimmat ovat olleet hyvin menestyneitä ja kehuttuja. Mutta koko perheen golf-pelin sisällöksi törkyhuumorista tunnettua sarjaa tuskin koskaan tarkoitettiin.

WhatCulture muistelee tuoreella videolla yhtä pelihistorian omituisimmista tapauksista, jossa alkuperäisen PlayStation-konsolin pelistä todellakin löydettiin jakson verran South Parkia. Kyseinen peli oli vuonna 1998 ilmestynyt Tiger Woods 99 PGA Tour Golf, ja laittamalla pleikkaripelin tietokoneen cd-asemaan, saattoi sen sisältä löytää melkoisen yllätyksen.

LUE MYÖS: Arvostelu: South Parkin törkyhuumori on The Fractured But Whole -pelin pahin kompastuskivi

Kyseessä ei ollut varsinainen South Park -sarjan jakso, vaan koko sarjaa edeltänyt, Trey Parkerin ja Matt Stonen animaatio Jesus vs. Santa. Ilmeisesti joku omapäinen pelikehittäjä päätti piilottaa muilta salaa VHS:ltä kopioidun version animaatiosta PlayStation-pelin tiedostoihin, ja tämä huomattiin vasta kun ensimmäiset pelit oli jo myyty.

Kepponen pakotti Electronic Artsin vetämään ensimmäiset 100 000 kappaletta peliä myynnistä, mikä varmasti maksoi melkoisesti. Tämän ensimmäisen erän jälkeen jakso tietysti poistettiin pelin tiedostoista.

Legenda ei kerro, mitä South Park -jakson piilottaneelle työntekijälle kävi, ja jäikö hän kiinni teostaan. Tapauksesta kerrotaan alla olevan WhatCulturen videon lopussa.