UUSIMMAT

Käsittämätön tapaus: Peliyhtiö piratoi pelin ja julkaisi sen Steamissa – nyt kehittäjä kertoo, kuinka kaikki tapahtui

02.03.2021 08:54 | Muropaketin toimitus

The Sinking Cityn juuri julkaistu Steam-versio on piratoitu ja sisältää varastettua pelisisältöä.

Cthulhu-kauhupeli The Sinking City ilmestyi helmikuun lopussa Steamissa, mutta kaikki ei ollut kohdallaan. Pelikehittäjä Frogwares kertoi, ettei heillä ole osaa eikä arpaa julkaisuun, ja he kehottivat pelaajia olemaan ostamatta Steam-versiota.

Nyt studio on julkaissut blogipostauksen ja videon, joilla kerrotaan mitä tapahtui. Tarina on todellakin uskomaton.

Frogwaresin entinen yhteistyökumppani, pelijulkaisija Nacon, on mitä ilmeisimmin julkaissut The Sinking Cityn Steamissa piratoituna versiona. Frogwaresin kehittäjät saivat Steam-version avattua ja huomasivat, että se oli yksinkertaisesti ostettu Gamesplanet-jakelijalta ja muokattu hieman, jotta temppu ei olisi täysin ilmeinen.

LUE MYÖS: Arvostelu: The Sinking Cityn hyvät puolet jäävät loputtomien bugien ja tylsän taistelun varjoon

Frogwares ja Nacon ovat keskellä yhä jatkuvaa oikeuskäsittelyä, jossa tarkoitus oli ratkaista onko studio velvollinen toimittamaan Steam-version pelistään. Nacon päätti kuitenkin piratoida pelin ja julkaista sen omin lupineen, ennen oikeuden päätöstä.

Kaiken lisäksi Gamesplanetilta piratoitu versio on The Sinking Cityn laajennettu versio. Tämä sisältää lisäsisältöä, joka ei koskaan kuulunut Frogwaresin ja Naconin sopimukseen, eli tältä osin kyse on myös varkaudesta.

Alta näet videon, jolla Frogwaresin kehittäjät kertovat yksityiskohtaisesti tarinan vaiheet. Steam-versio pelistä on yhä jakelussa, mutta olisi pieni ihme, ellei sitä pian poistettaisi myynnistä.