Uusimmat

Hive Gaming Lounge avasi ovensa Tampereella – Kävimme paikan päällä tutustumassa uuteen pelitilaan

05.09.2019 20:00 Ilari Hauhia

Hive Gaming Lounge avasi maanantaina ovensa Tampereen Hämeenpuistossa. Kävimme paikan päällä katsomassa, miltä uudessa pelitilassa näyttää. 

Tampereella ei ole tähän mennessä ollut kunnollista yksittäistä paikkaa, johon pelaamisesta kiinnostuneet olisivat voineet kerääntyä. Nyt tilanne on muuttunut, sillä Hive Gaming Lounge on avannut ovensa osoitteessa Hämeenpuisto 39. Sijaintinsa puolesta pelitila onkin mukavasti keskellä kaupunkia, monien peliharrastajien lähellä.

Hive Gaming Lounge on Veli-Pekka ja Jaakko Hiltusen perustama. Perustajaveljesten mukaan pelitila tarjoaa ammattilaistason pelipuitteet niin ensikertalaisille kuin alan harrastajillekin iästä riippumatta. Erityisesti Hive Gaming Lounge keskittyy PC-pelaamiseen.

Tarjolla on yhteensä 18 PC-konepaikkaa, jotka on jaettu 6 vs 6- ja 3 vs 3 -pöytiin. Kävijät voivat varata itselleen joko yksittäisiä pelipaikkoja tai paikalle voi ilmestyä vaikka koko joukkueen voimin.

”Hive Gaming Lounge tarjoaa loistavat puitteet vaikkapa Counter-Strike: Global Offensive– tai Overwatch-joukkueen yhteiseen harjoitteluun”, Hiltunen toteaa.

Mikäli tarvetta on ja peliporukka on vieläkin suurempi, voi koko Hive Gaming Loungen varata erillisellä sopimuksella kokonaan yksityiseen käyttöön. Näin Hive Gaming Lounge sopii esimerkiksi LAN-porukalle tai syntymäpäivien viettoon.

Tunnin peliaikaa voi ostaa neljällä eurolla, mutta tarjolla on myös edullisempiakin paketteja. Esimerkiksi 50 tunnin paketti maksaa 125 euroa, jolloin yhdelle pelitunnille kertyy hintaa enää 2,5 euroa.

PC-koneille on tarjolla laaja pelivalikoima ja erillisestä sopimuksesta koneille voi pyytää asennettavaksi myös lisäpelejä. Osaan peleistä löytyy lisenssit pelitilan puolesta, mutta osaan pelaajien täytyy omistaa itse haluttu peli.

Tarjolla ovat myös Xbox One X ja PlayStation 4 Pro peleineen ja sohvineen.

Avauspäivän iltana Hive Gaming Loungessa oli mukava ja mukaan pelaamaan kutsuva tunnelma. Paikalle oli edelleen useita pelaajia ja Hiltusen mukaan päivän suosituimpia pelejä olivat olleet Counter-Strike: Global Offensive ja Overwatch.

Tila on sisustettu pelaajille mieleiseksi hyvällä maulla. Hyllyille oli asetettu peleistä tuttuja figuureja ja muita koristeita. PC-konepaikkojen puitteet olivat loistavat. Pelikoneet, hiiret, kuulokkeet, näytöt ja näppäimistöt olivat korkealaatuisia ja täyttävät varmasti kovimmatkin vaatimukset. Myös konsoleille omistetut erilliset tilat olivat viihtyisät.

Mikäli jano tai nälkä pääsevät yllättämään pelisession aikana, on Hive Gaming Loungessa oma pieni kahvila, josta voi ostaa välipalaa, virvokkeita ja pelitilan huppareita ja muuta oheistuotetta. Erikoisuutena Hive Gaming Lounge myy omaa Nanoboost-kahviaan, joka on paahdettu varta vasten uutta pelitilaa varten. ”Siinä on vähän tavallista enemmän kofeiinia, niin jaksaa keskittyä pelaamiseen”, Hiltunen naurahtaa.

Kaiken kaikkiaan Hive Gaming Lounge vaikutti hienolta kokoontumispaikalta Tampereen seudun peliharrastajille. Jatkossa tilassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joten pelitilasta kiinnostuneiden kannattaa seurata Hive Gaming Loungen Facebookia ja verkkosivuja. 

Hive Gaming Lounge

  • Pelitila sijaitsee Tampereella osoitteessa Hämeenpuisto 39
  • 18 PC-konepaikkaa, lisäksi Xbox One X ja PlayStation 4 Pro
  • Pelaajien käytössä ma-to klo 14-22, pe-su klo 14-02
  • Hinta neljä euroa tunnilta, mutta isompia tuntipaketteja ostettaessa pelitunteja saa myös halvemmalla
  • Varattavissa myös joukkueille tai yksityistilaisuuksia varten

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat