Uusimmat

Keanu Reevesin hahmo ei ole Cyberpunk 2077:ssa mikään puhtoinen sankari – Esittelyssä manipuloiva sotaveteraani-muusikko Johnny Silverhand

24.10.2020 13:01 Teemu Purhonen

Cyberpunk 2077:ssä nähdään Keanu Reevesin esittämä Johnny Silverhand, joka on yksi alkuperäisen Cyberpunk-roolipelin  tunnetuimmista hahmoista.

Viime vuoden E3-messuilla paljastettiin, että Keanu Reeves on mukana CD Projekt Red -studion kehittämässä Cyberpunk 2077:ssä. Reevesin esittämä Johnny Silverhand on eräs Cyberpunk 2077:n näyttämönä toimivan maailman kuuluisimmista hahmoista. ”Hopeakäsi” tunnetaan erittäin suositun Samurai-bändin keulahahmona sekä menestyneenä sooloartistina.

Samurain musiikkia kuullaan Cyberpunk 2077 -pelissä, ja sen on tehnyt ruotsalainen hardcore-bändi Refused.

Cyberpunk 2020 -roolipelin Johnny Silverhandin oikea nimi on Robert John Under. Yhdysvaltojen armeijan veteraani oli taistelemassa toisessa Keski-Amerikan sodassa. Kun sodan laittomat piirteet nousivat esille, Silverhand ryhtyi monien muiden sotilaiden kanssa karkuriksi, eikä hän peittele asiaa musiikissaan. Under otti taitelijanimensä siitä, kun hän menetti toisen kätensä taistelukentillä, ja sai sen tilalle kromisen kyberneettisen raajan. Lisäksi hänellä on läpinäkyvät kybersilmät.

Silverhand ei siis ole mikään rauhan mies, eikä hän laskenut aseitaan Night Cityssäkään.

“Pum”, sanoo Johnny. “Pum”, sanoo pyssy.”

Johnny Silverhand on kireä ja temperamenttinen hahmo, ja hänet tunnetaan impulsiivisena manipulaattorina. Tämän takia on luultavaa, että Keanu Reevesin esittämä hahmo on CD Projekt Redin luoman pelin jonkinlainen antisankari. Cyberpunk 2077 -kehittäjät ovat aiemmin sanoneet, ettei Silverhand ole pelissä mikään uljas pyhimys, vaan hän yrittää jatkuvasti saada päähenkilö V:n tanssimaan oman pillinsä tahtiin.

Eräs Cyberpunk 2077:n mysteereistä onkin, mikä Silverhandin päämääränä oikein on.

Johnny Silverhand on hyvin karismaattinen hurmuri, mikä on yksi syy siihen, minkä takia hän on niin kuuluisa muusikko. Silverhandin bändi Samurai menestyi todella hyvin, ja sen musiikillinen raivo kohdistui Night Cityn vaikutusvaltaisinta yhtiötä, Arasakaa, kohtaan. Samurain hajotessa Silverhand jatkoi entistä väkevämmin suuryritysten vastustamista sooloartistina.

“Got the old mega violence,
When I boost, it’s for real,
The capacitors roarin’ inside my brain,
You know just how I feel.”

Muutaman vuoden päästä Silverhand joutui ongelmiin: Arasaka kaappasi Silverhandin tyttöystävän Alt Cunninghamin, koska tämä oli eräs Night Cityn parhaimmista koodaajista. Arasaka halusi Cunninghamin kehittävän Soulkiller-ohjelmiston, jolla voisi ladata jokaisen kyberavaruudessa olevan mielen omaksi konstruktiksi – ja tietysti salamurhaamaan kenet tahansa. Kaduilla puhutaan, että Soulkiller voi olla lähinnä Helvettiä muistuttava asia maan päällä, jonka kerrotaan olevan näinä päivinä aika paljon sanottu.

Silverhand ei ottanut tyttöystävänsä kaappaamista kovin hyvin, ja hän teki ryhmänsä kanssa iskun Arasakan pilvenpiirtäjään. Kaikki ei mennyt suunnitelman mukaan, ja Cunningham löytyi tornista vihanneksena, jonka mieli oli ladattu Arasakan keskustietokoneeseen. Vuosia myöhemmin Silverhand yritti saada tyttöystävänsä konstruktin Arasakalta itselleen, mutta Silverhand menetti taistelussa henkensä. Ruumista ei koskaan löydetty, sillä Arasakan 22-kerroksinen rakennus tuhoutui hetkeä myöhemmin räjähdyksessä erään toisen suuryrityksen pommituksessa.

”Hän ei välitä enää. Hänen sisikuntansa on kuollut. Vitut kaikesta.”

Johnny Silverhand on tästä lähtien ollut lähes myyttinen hahmo Night Cityssä, jonka lukuisissa graffiteissa kysytään, missä Johnny on. Näitä nähdään myös Cyberpunk 2077:n trailerissa, jossa annetaan ymmärtää, että Silverhand on pelissä pelkästään digitaalisena konstruktina.

Cyberpunk 2077 julkaistaan pitkän odotuksen jälkeen marraskuussa. Silloin nähdään, miten samanlaisena Johnny Silverhand on pidetty formaatin vaihtuessa toiseen.

Lainaukset: Cyberpunk 2020 -lähdeteos.

Teemu Purhonen

”Muropaketin kannet aukesivat edessäni vuonna 2017, josta lähtien olen nauttinut työskentelystä pelipuolen piinkovien ammattilaisten kanssa. Olen aiemmin kirjoittanut Mikrobitin lisäksi myös musiikkimedioihin, kuten Sueen, Rumbaan ja Nuorgamiin. Rakastan scifiä ja indie-pelejä, ja palvon Iain M. Banksia ja Disco Elysiumia. Muropaketin ulkopuoliseen elämääni kuuluu tinnituksen lihottaminen täydellistä äänitaajuutta etsiessä.”

Muropaketin uusimmat