Kehittäjät hehkuttavat PlayStation 5:n huippunopeaa SSD:tä: ”Se on perustavanlaatuinen muutos entiseen”

02.09.2020 13:19 | Muropaketin toimitus

Joukko kehittäjiä on noussut hehkuttamaan PlayStation 5:n kustomoidun SSD-aseman nopeutta, jonka he sanovat mullistavan pelaamisen.

PlayStation Blogiin kerätyt kommentit eivät tietenkään ole kaikkein puolueettomimmasta päästä, mutta silti tämän hetken huippukehittäjien hehkutuksista saa hyvän kuvan siitä, miten uusi nopea SSD-asema tekee pelaamiselle nyt ja tulevaisuudessa.

”SSD mullistaa pelaamisen, ja uskon meidän näkevän tämän sukupolven kehittyessä mielettömiä innovaatioita suoratoiston ja avoimen maailman pelisuunnitelun osalta”, Far Cry 6:n pääohjelmoija Neil Hill sanoo.

”[SSD] muuttaa perustavanlaatuisesti [pelikehityksen] säännöt ja antavat meille mahdollisuuden keksiä ideoita ja pelisuunnitteluja, jotka ovat ainoastaan mahdollisia PS5:llä”, sanoo puolestaan Insomniac Gamesin luova ohjaaja Marcus Smith.

Housemarquen tulevan Returnal-pelin pääohjelmoija Ari Arnbjörnsson katsoo puolestaan jo tulevaisuuteen:

”Uskon näkeväni yhä useamman kehittäjän hyödyntävän SSD:n ei-niin-ilmeisiä etuja mitä pidemmälle pääsemme uudessa konsolisukupolvessa. Tämä kiinnostaa minua kaikkein eniten! Mitä se tarkoittaa meille kehittäjille, kun voimme ladata kaiken nopeasti levyltä? Tarvitsemmeko enää silloin konsepteja kuten kentät? Teknologian potentiaali kiehtoo minua eniten kehittäjänä ja riemastuttaa pelaajana.”

Sanat kuten salamannopea, välitön ja huomaamaton nousevat monen kehittäjän kohdalla esille kuvatessaan PS5-konsolin SSD-aseman nopeutta.

PlayStation 5 julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta 2020.