UUSIMMAT

Kehuttu roolipeli kiellettiin Australiassa, mutta Steam pitää sen silti myynnissä

01.04.2021 13:50 | Muropaketin toimitus

Disco Elysium: The Final Cut jäin Australian ikärajaluokitusten hampaisiin, mutta pelin kerrotaan olevan yhä saatavilla.

Alkuviikosta entistä ehommaksi päivittynyt ja uusille alustoille rantaunut Disco Elysium -roolipeli on erikoisessa asemassa maapallon toisella puolella. Australiassa pelin laajennettu The Final Cut -versio nimittäin käytännössä kiellettiin paikallisen ikärajalautakunnan toimesta, mutta kuinka ollakaan, peli on silti myynnissä.

Tieto siitä, että peli jäi ilman luokitusta, tuli jo hyvissä ajoin ennen julkaisua, mutta Steam on kaikesta huolimatta tuonut pelin myyntiin, kertoo Kotaku. Pelisivuston tietojen mukaan Steamia on ohjeistettu, ettei ikärajattomia pelejä saa kaupata Australiassa, mutta yhtiö näyttää viittaavan kintaalla tähän kehotukseen.

Jää nähtäväksi, kuinka tilanne kehittyy ja mitä vaikutuksia Steamin kapinoinnilla on Australian tunnetusti tiukkojen peliluokitusten suhteen.

Suomessa ja muualla maailmassa Disco Elysium: The Final Cut on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle. Jos satut omistamaan pelin alkuperäisen version PC:lle, voit päivittää maksutta paranneltuun versioon.

Muropaketin uusimmat