UUSIMMAT

Kehuttu Warhammer-peli Dawn of War 3 menestyi niin huonosti, että laajennukset perutaan

09.02.2018 10:23 | Muropaketin toimitus

Pelikehittäjä Relic Entertainment on ilmoittanut peruuttavansa Warhammer 40K: Dawn of War 3 -pelille suunnitellut lisäosat. Syynä on yksinkertaisesti pelin kehno menestys.

Warhammer-universumiin perustuvat Dawn of War -pelit ovat olleet kehuttuja ja menestyneitä reaalaikastrategioita, mutta sarjan tuorein osa on osoittautunut jonkinmoiseksi flopiksi. Niinpä kehittäjästudio Relic Entertainment onkin ilmoittanut, ettei Segan julkaisemaan peliin sittenkään tule enää uutta sisältöä.

Kehittäjän antamassa lausunnossa todetaan, että Dawn of War 3:lla on aktiivinen pelaajakunta ja se menestyi julkaisun yhteydessä hyvin, mutta sittemmin se on jäänyt tavoitteistaan.

”Dawn of War 3:n kohdalla meillä ei vain ole sellaista perustaa, jonka tarvitsemme tuottaaksemme suurempaa sisältöä”, Relic toteaa Polygonin mukaan.

Viime keväänä ilmestynyt Dawn of War 3 sai pelimediassa kehujakin, mutta Muropaketin arviossa siitä löydettiin myös rutkasti ongelmia. Kriitikkomme totesi pelistä näin:

”Dawn of War 3 on pettymys. Prosessi ei selvästikään ole ollut helppo ja joka puolelta on helppo aistia, että Relicin väki ei ole ollut yhtä mieltä siitä, mitä pelille tehdä. Ristiriitaiset ratkaisut, oudot uudistukset ja ihmeelliset ”yksi askel eteen, kaksi taakse” -tyyliset muutokset, jotka ampuvat vain itseään jalkaan, vaivaavat miltei joka osa-aluetta.”

Kehittäjät kertovat keskustelevansa Segan ja Warhammer-lisenssin omistavan Games Workshopin kanssa siitä, mitä heidän seuraavaksi kannattaa tehdä. Relic kertoo myös suuntaavansa nyt huomionsa studion muihin projekteihin.

Muropaketin uusimmat