Kesäkuu tuo tullessaan laatupelejä: Valorant, Disintegration, The Last of Us Part 2…

01.06.2020 08:01 | Muropaketin toimitus

Kesäkuussa julkaistaan muutakin kiinnostavaa kuin The Last of Us Part II, kuten listamme osoittaa.

Kesällä voi matkailun sijaan pelata monia odotettuja pelejä. Listasimme kesäkuun suurimmat uudet pelit ja merkittävimmät uudelleenjulkaisut.

LUE MYÖS: Kesäkuun PlayStation Plus -pelit varmistuivat – pian on mahdollista hypätä juoksuhaudoista kohti kaukaista galaksia

Valorant

Riot Gamesin jo beta-versiona vaikutuksen tehnyt ilmaisräiskintä näkee viimeinkin päivänvalon huomenna tiistaina, 2. kesäkuuta. Windows PC:lle ilmestyvä Valorant sai kriitikkomme ennustamaan, että peli nousee vielä alkaneen vuosikymmenen esports-pelien kärkeen, ja arvostelussamme sen kerrottiin olevan kokeilemisen arvoinen kaikille, joita Overwatch ja Counter-Strike ovat alkaneet kyllästyttää.

LUE MYÖS: Arvostelu: Vapiskaa Overwatch ja Counter-Strike – Valorant voi hyvin nousta 2020-luvun tärkeimmäksi esports-peliksi

Command & Conquer Remastered Collection

Heti kesäkuun alussa ilmestyy myös rautainen annos nostalgista reaaliaikastrategiaa. Petroglyph Games elvyttää nimittäin Command & Conquer -klassikkosarjan ensimmäiset pelit ehostettuna pelikokoelmana, joka ilmestyy PC:lle 5. kesäkuuta. Kokoelma sisältää siis Command & Conquer: Tiberian Dawnin, Command & Conquer: Red Alertin, sekä pelien kolme laajennusta remasteroituina versioina.

The Outer Worlds

Kuukauden huomattavimpia tulokkaita Nintendo Switchillä on toimintaroolipeli The Outer Worlds. Viime vuonna muille alustoille ilmestynyt peli on muun muassa Fallout: New Vegasista tunnetun Obsidian Entertainmentin käsialaa, ja peli tarjoaa tutkittavaksi kokonaan uuden tarinallisen scifi-maailman. Kriitikkomme mukaan Switchille 5. kesäkuuta kääntyvä The Outer Worlds onkin ”taattua roolipelilaatua”.

LUE MYÖS: Arvostelu: The Outer Worlds on hyvä alku suurelle seikkailulle ja pakkopelattavaa Fallout: New Vegasin faneille

Project Warlock

Suuren luokan räiskintöjen rinnalla saavat pelaajat nauttia kesäkuussa myös tuhdista paketista retrotyylistä räiskintää Doomin jalanläljissä. 60 pelikentän verran tiukkaa mäiskettä tarjoava Project Warlock on saanut hyvän vastaanoton PC:llä, ja nyt se ilmestyy myös konsoleille. Peli saapuu 9. kesäkuuta PlayStation 4:lle, Nintendo Switchille 11. kesäkuuta ja Xbox Onelle 12. kesäkuuta.

LUE MYÖS: Retrohenkinen Project Warlock on tribuutti FPS-klassikoille – nuori kehittäjä ei ollut edes syntynyt, kun Doom ja Wolfenstein ilmestyivät

Beyond Blue

Arvostetun Never Alonen kehittäjät tarjoilevat kesäkuussa aivan erilaisen seikkailupelin. Beyond Blue on nimittäin tieteisseikkailu tosimaailman merissä, ja siinä päästään tutkimaan upeasti toteutettua Tyynenmeren pelimaailmaa. Vaikuttava ja realistinen meriseikkailu ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 11. kesäkuuta.

Desperados 3

Kuun puolivälissä nähdään klassisen pelisarjan paluu, kun Desperados 3 ilmestyy viimeinkin pitkän odottelun jälkeen. Yli vuosikymmenen ajan hiljaseloa viettänyt, taktista villin lännen toimintaa tarjoava Despearados palaa täysin uudella pelillä, josta vastaa pelistudio Mimimi Games. Peli ilmestyy 16. kesäkuuta samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Disintegration

Valorantin ohella kesäkuussa näkee päivänvalon myös toinen suuren luokan uutuusräiskintä. Entisen Halo-kehittäjän johdolla suunniteltu Disintegration teki vaikutuksen toimitukseemme jo beta-testissä, ja silloin kokeillun moninpelin ohella peli sisältää myös pitkän tarinallisen yksinpelikampanjan. Peli ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 16. kesäkuuta.

LUE MYÖS: Testasimme: Avaruusräiskintä Disintegrationin moninpeli vakuuttaa jo betavaiheessa

The Last of Us Part II

Juhannusaattona ilmestyy sitten yksi vuoden odotetuimmista peleistä, jatko-osa Naughty Dogin modernille klassikolle The Last of Us. Ellien ja Joelin tarina jatkuu pitkään odotetussa ja pari kertaa lykätyssä seikkailupelissä, joka julkaistaan 19. kesäkuuta vain PlayStation 4:lle.