Kesällä ilmestynyt Agony sai niin huonon vastaanoton, että tuleva kauhupeli hylkäsi sen julkaisijan

22.10.2018 10:50 | Muropaketin toimitus

Agony-pelistään tunnettu Madmind Studio enää olekaan tulevan Unholyn julkaisija. Madmind ja PlayWay antavat eriävät selitykset asialle.

Kesän kynnyksellä ilmestyneen Agonyn julkaisu ei mennyt ollenkaan putkeen. Etukäteen runsaasti kohua raakuudellaan ja seksikohtauksillaan herättänyt Agony julkaistiin pahasti bugisena, eikä se voittanut puolelleen sen paremmin pelaajia kuin kriitikoitakaan. Tällä hetkellä pelin Steam-sivulla alle puolet käyttäjäarvioista on positiivisia, ja Metacriticissä pelin keskiarvo on alustasta riippuen 34-46.

Näyttääkin siltä, että kehno vastaanotto on saanut kauhupeli Unholyn kehittäneen Duality Gamesin vaihtamaan julkaisijaa. Pelin toiseksi julkaisijaksi oli alunperin merkitty Agony-kehittäjä Madmind Studio, mutta nykyinen julkaisija PlayWay on suoraan kertonut, että Agonyn ”keskinkertaiset arvosanat” saivat kehittäjät muuttamana mieltään.

Asiasta uutisoiva Game Fraggerin mukaan Madmindilla oli kuitenkin asiaan aiemmin toinen selitys. Heidän mukaansa Madmind oli merkitty Unholyn julkaisijaksi vain siksi, että studio ja peli saisivat molemmat enemmän näkyvyyttä.

Unholylla on tyylillisesti paljon yhteistä Agonyn kanssa, sillä molemmat ovat raakoja, tummanpuhuvia selviytymiskauhupelejä. Ensi vuonna ilmestyvässä Unholyssa pelataan kaapattua lastaan jäljittävällä äidillä, jonka pitää selviytyä ”kuolevan planeetan viimeisessä kaupungissa”. Alla olevan trailerin perusteella kuvasto on kuitenkin hyvin lähellä Agonyn näkemystä helvetistä.

Alta näet Unholyn trailerin, ja voit myös lukea Muropaketin arvion Agonysta.

Arvostelu: Edes seksi ja verinen väkivalta eivät estä tylsistymistä kohupeli Agonyn bugisessa Helvetissä