UUSIMMAT

Esittelyssä kesän 10 tärkeintä indiepeliä – Ala teloittajaksi, lomaile virtuaalitodellisuudessa tai perusta vaikka oma uskonto

02.06.2019 12:00 | Teemu Purhonen

Oli sää mikä tahansa, kesällä on oikein miellyttävää olla sateelta ja auringolta piilossa pelikoneiden äärellä. Kesäkuukausina julkaistaan roppakaupalla kiehtovia indiepelejä, joista esittelemme nyt kymmenen kaikkein kiehtovinta.

Kesän lukuisista indiejulkaisuista suosittelemme ottamaan haltuun ainakin nämä:

1. Journey

Jo seitsemän vuotta sitten PlayStationille yksinoikeudella ilmestynyt Journey saavutti aikoinaan suoranaisen kulttipelin statuksen. Peli on nyt viimeinkin tulossa myös PC:lle – tosin Epic Games Storeen, ja sinnekin yksinoikeudella. Journey on parhaillaan ennakkotilattavissa Epic Games Storesta 10 euron alennuksella, eli pelin saa itselleen viidellä eurolla. Journey tulee saataville kesäkuun 6. päivä.

2. Vacation Simulator

Miksi lähteä kesäloman viettoon, jos sen voi viettää kotona virtuaalivehkeet päässä? Ratkaisun tähän pulmaan esittää Vacation Simulator. VR-pelissä voi uida meressä, nauttia auringosta ja lähteä vaikkapa pienelle samoiluretkelle. Ja kesään kuin kesään kuuluu tietenkin grillaaminen, jota sitäkin pääsee tässä minipelien täyttämässä VR-pelissä kokeilemaan. Vacation Simulator ilmestyy kesäkuun 18. päivä PlayStation VR -järjestelmälle.

3. We. The Revolution

We. The Revolution vie suoraan Ranskan vallankumouksen ytimeen, sillä pelaaja asetetaan vallankumouksellisen oikeusistuimen tuomariksi. Pelissä jaetaan tuomiota oikealle, vasemmalle ja keskelle, eivätkä päätökset jää ilman seurauksia. Jokaisen päivän päätteeksi tuomari joutuu seuraamaan, kuinka päivän mittaan tehdyt päätökset muuttavat pelihahmon omaa elämää – suuntaan tai toiseen. Omintakeisen näköinen peli on jo saatavilla PC:lle, ja se julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille kesäkuun 25. päivä.

4. Sea of Solitude

Electronic Arts on vihdoin ilmoittanut, milloin se julkaisee indiestudio Jo-Mei Gamesin odotetun Sea of Solituden. Pelissä tutkaillaan yksinäisyyttä, sillä Sea of Solituden päähenkilö Kay on sen johdosta muuttunut suoranaiseksi hirviöksi. Pelissä seikkaillaan tulvan armoilla olevassa kaupungissa, ja tavataan fantastisia otuksia ja hirviöitä. Sea of Solitude julkaistaan heinäkuun viides päivä PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle.

5. My Friend Pedro

Viime vuoden E3-messuilla esitelty My Friend Pedro on väkivaltaista tanssia halki ystävyyden, mielikuvituksen ja yhden miehen nykivää odysseiaa, sillä hän tekee selvää jälkeä kaikesta mahdollisesta tielleen osuvasta. Aseena kaverilla on puhuva banaani. Pelin luvataan täyttävän toimintapelien ystävien villeimmätkin unelmat. My Friend Pedro tulee saataville PC:lle ja Switchille kesäkuussa.

6. The Executioner

The Executioner hiihtelee We. The Revolutionin kanssa samoja latuja, mutta eri näkökulmasta. Siinä missä We The Revolutionissa ollaan tuomarina, The Executioner peilaa teloittajan elämää. Roolipelissä yhdistellään keskiaikaan sijoittuvaa kerrontaa sellaisiin mielenterveysongelmiin, joita seuraa, kun henkilö tappaa ja kiduttaa päivätyökseen. The Executionerin ensimmäinen osa ilmestyy Steamiin heinäkuun 17. päivä.

7. Barotrauma

Barotraumassa tutkitaan Jupiter kuun kummallista vedenalaista elämää. Meren armottomassa paineessa paetaan erilaisia muukalaisolentoja – tai vaihtoehtoisesti laitetaan kovat piippuun ja muukalaiset hengiltä. Hukkumissimulaattorissa ollaan esimerkiksi sukellusveneen kapteenin, konemestarin ja mekaanikon rooleissa. Raunioista löytyvistä resursseista voi kätevästi rakennella yhtä jos toistakin oudossa kuussa pärjäämiseksi. Co-op-peli Barotrauma tulee saataville PC:lle kesäkuun 5. päivä.

8. Godhood

Godhoodissa kehitetään aivan oma uskonto, johon uskovia ohjastetaan ja saatetaan kohti parempaa huomista. Seuraajia tulee inspiroida rakentamaan valtaisia temppeleitä, joissa kelpaa järjestää vaikka minkälaisia palvomisrituaaleja. Vääriin uskontoihin eksyneet käännytetään ainoan oikean jumalan siipien alle, ja samalla pelissä tehdään kilpailijoista selvää. Jumalasimulaattori Godhood julkaistaan heinäkuun 10. päivä PC:lle.

9. Hell Let Loose

Hell Let Loose on konseptina sellainen, että jos sen saa toimimaan, on kyseessä todella merkittävä peli. Ensimmäisen persoonan räiskinnässä lähdetään sadan muun sotilaan kanssa toisen maailmansodan eturintamaan. Jos luotien väistely ei kiinnosta, on vaihtoehtoina esimerkiksi huollon järjestäminen tai tankkien ja tykistön kanssa puuhastelu. Reaaliaikainen sotapeli ilmestyy PC:lle 6. kesäkuuta.

10. Tech Corp

Tech Corp on Game Dev Tycoonista ammentava peli, jossa pyritään rakentamaan ruohonjuuritasolta lähtien maailman suurin teknologia-alan yritys. Aivan kuten Game Dev Tycoonissa, myös tämä peli lähtee liikkeelle 1990-luvun alusta, ja se etenee tähän päivään saakka. Tech Corpissa palkataan työvoimaa, kehitetään erilaista teknologiaa ja puuhastellaan muiden yritysmaailman olennaisuuksien parissa. Tech Corp tulee saataville PC:lle kesäkuun 20. päivä.