UUSIMMAT

Kiinalaiset pelaajat pommittavat Kerbal Space Programia negatiivisillä Steam-arvosanoilla täysin älyttömästä syystä

12.10.2017 09:11 | Muropaketin toimitus

Kerbal Space Programin Steam-versio on joutunut kiinalaisten pelaajien antamien negatiivisten arvosanojen kohteeksi. Syynä negatiivisille arvosanoille on, että pelaajien mukaan KSB:n kehittäjä on ”liian poliittisesti korrekti”.

Viime aikoina pelaajayhteisöt ovat käyttäneet Steamin arvosanoja tapana protestoida pelikehittäjien toimia vastaan. Negatiivisten arvosanojen kohteeksi ovat joutuneet niin Grand Theft Auto V kuin myös esimerkiksi PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Nyt kiinalaiset pelaajat ovat ottaneet kohteekseen Kerbal Space Programin, mutta tällä kertaa negatiivisten arvosanojen syy tuntuu olevan täysin älytön. Aikaisemmin KSB:n avaruussukkulan kyljessä luki ”不到mun非好汉”, mikä tarkoittaa ”et ole todellinen mies, ellet ole käynyt Munissa”, Munin ollessa KSB:n vastine Kuulle. Lause viittaa kiinalaiseen sanontaan ”不到长城非好汉”, joka tarkoittaa ”et ole todellinen mies, ellet ole käynyt Kiinan muurilla.”

PCGamesN:n mukaan KSB:tä kehittävä Squad joutui kuitenkin arvostelun kohteeksi, koska lauseessa puhuttiin vain miehistä, jonka johdosta sen koettiin olevan epätasa-arvoinen. Tämän vuoksi Squad vaihtoi lauseen muotoon ”不到mun不罢休”, joka ei kuitenkaan enää ole selvä viittaus alkuperäiseen sanontaan.

Tämä puolestaan suututti KSB:n kiinalaisyleisön, jonka näkökulmasta Squad keskittyy vain ”liialliseen poliittiseen korrektiuteen” pelin kehittämisen sijasta. Kiinalaisten mukaan myös alkuperäinen sanonta voi viitata naisiin, eikä se siksi ollut epätasa-arvoinen.