Kilpailu Fortniten varjossa on kovaa: näin vähän pelaajia on juuri nyt muilla battle royale -peleillä

18.08.2018 17:40 Muropaketin toimitus

Fortnite: Battle Royalen suosio on poikinut lukuisia kilpailijoita lyhyessä ajassa. Muiden battle royale -pelien pelaajamäärät eivät kuitenkaan päätä huimaa.

Fortniten ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin menestykset ovat poikineet runsaasti kilpailijoita battle royale -pelien genreen. Kahden hittipelin varjossa on kuitenkin vaikea menestyä, eivätkä tyylilajin muut pelit tavoita läheskään samanlaisia pelaajamääriä kuin Fortnite ja PUBG.

Vertailun vuoksi tarkistimme, millaiset pelaajaluvut eri peleillä on PC:llä Steam Chartsin mukaan. Fortniten tarkkoja pelaajamääriä ei ole saatavilla, mutta GamesRadarin mukaan peli saavutti jo talvella 3,4 miljoonan samanaikaisen pelaajan rajan – ja tämä saavutettiin jo ennen pelin suositun mobiiliversion ilmestymistä.

Alta näet, kuinka monta pelaajaa eri battle royale -pelien PC-versioilla oli uutisen kirjoitushetkellä. Listasimme tunnettuja battle royale -pelejä, joista on uutisoitu myös kotimaisessa pelimediassa.

  • PlayerUnknown’s Battlegrounds – 1 033 501
  • H1Z1 – 2 851
  • Realm Royale – 2 314
  • Cuisine Royale – 442
  • Darwin Project – 260
  • Radical Heights – 6
  • The Culling – 5

Kuten lukemat kertovat, eivät edes tuoreet kilpailijat pääse lähellekään Fortniten ja PUBG:n pelaajalukemia. Monille peleille käy kuten Realm Royalelle, joka on menettänyt parissa kuukaudessa yli 90% pelaajistaan. Tilannetta ei auta myöskään se, että räiskintäpelien jättiläissarjat Battlefield ja Call of Duty esittelevät lokakuussa ilmestyvissä uutuuspeleissä omat battle royale -moodinsa.

Hankala tilanne ei kuitenkaan estä uusia tulokkaita pyrkimästä vielä mukaan battle royale -markkinoille: jo syyskuussa ilmestyy early access -versiona ainakin yksi uusi battle royale -peli, Battlerite Royale. Jää nähtäväksi, kuinka kauan battle royale -peleillä riittää kysyntää ja kuinka paljon uusia pelejä tuodaan markkinoille.

Alta voit lukea kesäkuussa julkaisemamme artikkelin battle royale -pelien syntyhistoriasta.

Fortnite on vuoden suurin peli-ilmiö – Selvitimme, mistä battle royale -pelit saivat alkunsa ja mikä niiden tilanne on nyt

Muropaketin uusimmat