Kinect haudattiin lopullisesti – Microsoft lopetti tarvittavan adapterin valmistuksen

03.01.2018 18:25 | Muropaketin toimitus

PC:llä, Xbox One S:llä tai Xbox One X:llä pelaavat pelaajat eivät enää tulevaisuudessa pääse käyttämään Kinectiä, sillä Microsoft on lopettanut tarvittavan adapterin valmistamisen.

Alun perin Xbox 360:lle julkistettu kameraan perustuva liikeohjain, Kinect, ei Microsoftin markkinoinnista huolimatta koskaan kerännyt kovinkaan laajaa suosiota pelaajien keskuudessa. Xbox One S ja Xbox One X -mallien yhteydessä Microsoft jättikin Kinectin käyttämän portin pois konsoleista, korvaten sen USB-adapterilla. USB-adapteri tarvitaan myös, mikäli Kinectin haluaa liittää tietokoneeseen.

Nyt Kinect on kuitenkin haudattu lopullisesti, sillä Polygonin mukaan Microsoft on lopettanut USB-adapterin valmistuksen sekä myymisen. Tästä johtuen jäljellä olevien adaptereiden myyntihinnat ovat nousseet kolmansien osapuolien kauppapaikoissa, kuten Amazonissa, jopa yli 300 dollariin, samalla kun käytettyjen adaptereiden hinnat pyörivät niin ikään jopa yli sadassa dollarissa.

Onneksi osa suosituimmista Kinect-peleistä on päivitetty toimimaan myös perinteisillä ohjaimilla. Äänikomentoja voi puolestaan käyttää jatkossakin kuulokemikrofonin avulla.