Klassikkopelin julkaisua Epic Games Storessa lykättiin – syynä todennäköisesti koronavirus

04.02.2020 12:55 | Muropaketin toimitus

Pandemic on poistettu Epic Games Storen tulevien ilmaispelien joukosta.

Viime viikon puolella kerroimme, että Epic Gamesin pelikauppa tarjoaisi 6. helmikuuta alkaen ilmaiseksi kolme lautapeliklassikkoa: Carcassonnen, Ticket to Riden ja Pandemicin. Nyt tilanne on PC Gamerin mukaan muuttunut.

Peleistä jälkimmäinen on nimittäin poistettu tulevasta ilmaispelipaketista, ja Pandemicin pelisivu on myös kaikessa hiljaisuudessa kadonnut pelikaupasta. Epicin mukaan pelin ilmaisjaksoa on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Virallista selitystä muutokselle ei ole annettu, mutta syyksi epäillään Kiinasta levinnyttä koronavirusepidemiaa. Pandemicissa nimittäin kamppaillaan maailmanlaajuista pandemiaa vastaan, joten ehkäpä Epicillä arvioidaan, että pelin julkaisu nykyisessä tilanteessa osoittaisi huonoa makua.

Pandemic on tosin saatavilla digitaalisesti useille alustoille, ja PC:llekin sen voi ostaa Steamista. Kyseessä ei muutenkaan ole mikään uusi peli, sillä lautapelien moderni klassikko ilmestyi jo vuonna 2008. (Vuoden alussa satuimme myös testaamaan Pandemicin konsoliversiota osana lautapeliartikkeliamme.)

Ylen aiemmin tänään kertoman tiedon mukaan koronavirukseen on kuollut Kiinassa jo yli 400 ihmistä ja tartuntoja on vahvistettu yli 20 000. Pandemicin uusi julkaisu tässä kohtaa voisi vaikuttaa kansainvälisellä kriisillä rahastamiselta.