UUSIMMAT

Kohuissa ryvettynyt Harry Potter -peli ei saa armoa – Nyt Hogwarts Legacyn pääkehittäjän historiasta paljastui hyvin kyseenalaista materiaalia

27.02.2021 13:40 | Muropaketin toimitus

Avalanche Softwaren kehitteillä oleva Hogwarts Legacy ei saa kohuista tarpeeksi, sillä nyt pelin pääkehittäjä Troy Leavittin menneisyydestä on löytynyt hyvin kyseenalaista materiaalia.

Did You Know Gaming? -sisällöntuottaja Liam Robertson kertoi Twitter-tilillään, että Leavitt on julkaissut muutama vuosi sitten omalla henkilökohtaisella YouTube-tilillään runsaasti äärioikeistolaista sisältöä, sympatisoinut Gamergate-liikettä, joka tunnetusti häiritsi pelialan naisia ja muita vähemmistön edustajia, sekä kritisoinut sosiaalista oikeudenmukaisuutta hakevia henkilöitä.

Kotaku raportoi laajemmin, että hänen kanavallaan olevan myös videoita, joissa Leavitt puolustaa muun muassa Pixarin perustaja John Lasseteria, joka joutui jättämään tehtävänsä vuonna 2017 väitetyn seksuaalisen häirinnän vuoksi.

Leavitt väittää kuitenkin Warner Brosin olevan tietoinen miehen YouTube-kanavasta, joskaan ei allekirjoita mitään siellä sanottua.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Hogwarts Legacy on saanut kaipaamatonta huomiota, sillä peli julkistettiin vain pian sen jälkeen, kun Harry Potter -luoja J. K. Rowling herätti kohua kannanotoillaan transsukupuolisuudesta. Tapahtuman johdosta Warner Bros. joutuikin lisäämään pelin UKK-osioon kannan, ettei Rowling ole ”suoraan tekemisissä” tulevan pelin kanssa.

Muropaketin uusimmat