Kohun keskellä kompuroivan Ubisoftin johtaja: ”Paljon edistystä on jo tapahtunut”

25.05.2021 12:34 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin työpaikkakulttuurista ja seksuaalisesta ahdistelusta peliyhtiöllä on noussut jälleen uusi kohu.

Ranskalainen pelijätti Ubisoft joutui viime vuonna raskaiden syytösten kohteeksi, kun yhtiön työntekijöitä syytettiin seksuaalisesta ahdistelusta ja yhtiötä tällaisen toiminnan katsomisesta läpi sormien. Kohu johti useisiin irtisanomisiin ja muutoksiin Ubisoftilla, mutta ongelma ei ole kokonaan kadonnut.

Viime viikolla kerroimme, että useat Ubisoftin työntekijät ovat kertoneet medialle, ettei paljon mikään ole muuttunut. Useampien häirinnästä syytettyjen työntekijöiden kerrotaan yhä toimivan Ubisoftilla.

Nyt yhtiön toimitusjohtaja Yves Guillemot on julkaissut lausunnon asiasta, kertoo Comic Book.

”Paljon edistystä on tapahtunut, ja työskentelemme jatkossakin sen eteen, että meistä tulisi esimerkillinen työpaikka teknologia-alalla”, Guillemot kirjoittaa blogitekstissään.

Ubisoftilla on tiettävästi järjestetty esimerkiksi koulutustilaisuuksia seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi. Lisäksi Guillemot kertoo yhtiön tiukentaneen käytäntöjään häirinnän ja syrjinnän osalta. Ubisoft on myös päivittänyt reilun pelin sääntöjään, jotka kaikki työntekijät joutuvat allekirjoittamaan ensi kuusta lähtien. Yhtiöllä on tehty lisäksi uusia nimityksiä, ja heillä toimii nykyisin esimerkiksi työpaikkakulttuurin johtaja sekä globaalin moninaisuuden johtaja.

Jää nähtäväksi, ovatko yhtiön toimet riittäviä pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi.

Seksuaalinen ahdistelu, syrjintä ja toksinen työpaikkakulttuuri ovat puhuttaneet pelialalla runsaasti viime vuosien aikana. Ubisoftin ohella esimerkiksi pelistudiot Riot Games ja Quantic Dream ovat olleet kohujen keskellä.