UUSIMMAT

Kohuttu tuottaja irtisanoutui Hogwarts Legacyn kehittäjästudiolta

05.03.2021 10:10 | Muropaketin toimitus

Vanhempi tuottaja irtisanoutui Avalanche Softwarelta kohun saattelemana.

Viime viikolla kerroimme, että Hogwarts Legacy -roolipelin vanhemman tuottajan Troy Leavittin historiasta paljastui kyseenalaista materiaalia sisältänyt YouTube-kanava. Leavittin videot sisälsivät esimerkiksi misogynistista ja Gamergate-liikettä puolustavaa materiaalia, mikä tahrasi ennestään hankalissa oloissa tehdyn Hogwarts Legacyn mainetta.

Nyt Kotaku kertoo, että Leavitt on irtisanoutunut peliä kehittävältä Avalanche Softwarelta. Hänen itsensä mukaan päätökseen ei liity mitään riitaa studion kanssa, ja hän on luvannut tarjota pidemmän selityksen myöhemmin julkaistavassa videossa.

Hogwarts Legacy ajautui kohun keskelle viime vuonna, kun Harry Potter -sarjan luoja J. K. Rowling alkoi laukoa transfobisia mielipiteitä Twitterissä. Rowlingin laajasti tuomitut mielipiteet heijastuivat pelikehitykseen, sillä paitsi että Hogwarts Legacy perustuu tietysti Potter-sarjaan, kerrottiin Rowlingin avustaneen pelin suunnittelussa.

Olisi lievästi yllättävää, jos Leavittin irtisanoutumisella ei olisi mitään tekemistä nousseen kohun kanssa. Saa nähdä, millaisen selityksen tuottaja itse tarjoaa.

Muropaketin uusimmat