Uusimmat

Kokeilussa L33t Gaming Elite v3 -pelituoli – Mukava käyttää, eikä hintakaan tunnu kohtuuttomalta

07.10.2018 16:57 Antti Voutilainen

 

Pelaamisen kokonaisvaltainen elämys vaatii myös miellyttävän oleskeluympäristön. Voisiko pelituoli auttaa kokemuksen viimeistelyssä? Muropaketti otti tästä selvää kokeilemalla L33t Gaming Elite v3 -pelituolia.

Pelaamisen ja erityisesti esportsin kasvattaessa alati suosiotaan siitä pyrkivät hyötymään myös kaikki mahdolliset oheislaitevalmistajat. Hiiret, kuulokkeet ja näppäimistöt ovat tietenkin niitä tärkeimpiä välineitä, joilla omaa menestystä rakennetaan. Jo niiden avulla voidaan parantaa myös peliergonomiaa, ja samaa tähtäävät myös markkinoille vyöryneet pelituolit.

Pelituoli terminä on hiukan häilyvä, sillä tuolin perusfunktio säilyy entisellään pelituolissakin – siinä istutaan. Pelaajan tuoliksi voi kelvata mikä tahansa palli, mutta pelisessioiden venyessä huono istuin realisoituu selkäkipuina tai muunlaisina vaivoina.

Huippuergonomiset ja kaikki mahdolliset säädöt omaavat tuolit voivat helposti maksaa 1000 euroa ja paljon enemmänkin. Toisesta ääripäästä löytyy laaja kirjo tuoleja, joista löytyy istuinosa ja selkänoja. Niissä ergonomia tehdään muokkaamalla omaa asentoa. Pelituolit ovat kompromissi kahden ääripään välissä. Niissä on kiinnitetty huomiota ergonomiaan, mutta säätöjen määrä on vielä rajallisempi. Samalla hintalappu pysyy paremmin monen maksukyvyn rajoissa.

Kuten olettaa saattaa, pelituoleissakin löytyy niitä vaihtoehtoja, joissa hinta kohoaa täysin omaan luokkaansa.

Kokeiltavaksi otettu L33t Gamingin Elite v3 -pelituoli asettuu asettuu 219 euron hinnallaan hintaskaalan alempaan päätyyn. Samasta hintaluokasta löytyy esimerkiksi Arozzilta Milano- ja Verona Junior -pelituolit. Speedlinkiltä samaan hintaluokkaan löytyy REGGER-malli. Samalla hinnalla tarjolla on useita eri värivaihtoehtoja. Joissakin tapauksissa valinnan pystyy tekemään kangasverhoilun ja keinonahkaverhoilun välillä. Testissä oleva Elite v3 -malli on kangasverhoiltu.

Muropaketin kokeilussa tutustutaan Elite v3 -pelituolin ominaisuuksiin, ergonomiaan ja käyttömukavuuteen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja käyttöönotto
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat