Uusimmat

Käyttökokemukset

07.10.2018 16:57 Antti Voutilainen

Käyttökokemukset

Arvioidessa L33t Gaming Elite v3:n ulkonäköä, moitteelle ei löydy sijaa. Väritys on varsin maltillinen, ja suuresta koostaan huolimatta valmistajan nimi selkänojassa ei häiritse. Päällisin puolin tuoli näyttää jämäkältä. Käyttömukavuus on linjassa ulkonäön kanssa: L33t Gaming Elite v3:ssa on mukava istua. Istuinosa ja selkänoja ovat pehmeät, mutta kuitenkin tukevat siinä määrin, että ryhti säilyy.

Ristiselkätyyny ei kuitenkaan palvellut tarkoituksessaan, vaan se teki istuma-asennosta epämukavan. Remmikiinnityksen ansiosta tyynyn sai helposti pois hankaloittamasta istuma-asentoa.

Niskatyynyä ei ollut tarvetta poistaa. Niskatyyny voisi puolestaan olla hieman suurempikin, sillä nyt pään joutui painamaan täysin selkänojaan tunteakseen niskatyynyn olemassaolon. Tyyny ei siis tue juurikaan pään ollessa normaalissa asennossa. Ristiselän tyyny oli taasen liian suuri käytettäväksi niskatyynynä. Istumisesta ei aiheutunut mitään selkävaivoja tai muita kipuiluja noin kuukauden testijakson aikana. Intensiivisimpiä testejä olivat useamman tunnin pelisessiot, mutta niidenkään myötä selkä ei osoittanut merkkejä rasittumisesta.

L33t Gaming Elite v3:n selkänojaa tuli pidettyä pääasiassa pystyasennossa hyvän istumaergonomian varmistamiseksi. Rennompaa kulmaa tuli käytettyä lähinnä sarjoja tai elokuvia katsoessa.

L33t Gaming Elite v3:n selkänojan ääriasento, 180 asteen kulma, ei tuntunut hyvältä. Selkänojan alaosa painoi ikävästi selkää, eikä palvellut täten tarkoitustaan. Lisäksi makuuasennossa lähinnä pelotti, milloin tuoli kippaa nurin, kun painopiste on siirtymässä pois tuolin jalkojen kohdalta. Ääriasento vaikuttaa enemmänkin markkinointikikalta kuin tarpeelliselta ominaisuudelta.

Valtaosan ajasta käsinojat olivat alimmassa asennossaan. Ylimpään asentoon käsinojat tuli nostettua lähinnä elokuvia ja sarjoja katsoessa. Tällöin käsiään saattoi lepuuttaa mukavasti käsinojilla.

Työpöytäkäytössä ja pelatessa käsinojia ei tarvinnut. Varsinkin hiirtä käyttäessä kyynärpään lepuuttaminen käsinojalla ei tule kuuloonkaan. Käden on saatava liikkua vapaasti. Pelatessa näppäimistölle pyhitetty vasen käsi liikkuu sekin sen verran paljon, että kyynärpään on parempi olla vapaa. Kun kyynärpäiden antoi levätä käsinojilla, tuntuma oli mukava ja siitä on varmasti kiittäminen käsinojien pehmusteita.

Rakenteestaan johtuen käsinojat ovat myös hieman rimpulat. Muoviosat heiluvat selvästi jo ala-asennossa, mutta ilmiö korostuu, kun käsinojat ovat yläasennossa. Tällöin liikerata on useita millejä vaakasuunnassa.

Viaksi tätä on kuitenkin vaikea laskea, kun toisessa vaakakupissa on tuolit, joissa on kiinteät käsinojat ilman säätömahdollisuutta. Säädettävyys korostuu varsinkin, kun työpöydässä näppäimistölle on varattu oma ulosvedettävä taso. Kiinteillä käsinojilla tuolia pitäisi siirtää niin, että näppäimistön saisi ulos. Säädettävillä käsinojilla korkeuden voi muokata niin, ettei näppäimistötaso tai pöytälevy asetu ensimmäiseksi tuolin tielle.

Tuolin ja istujan paino jakautuu viidelle rullalle. Tuolin liikkuvuus oli varsin hyvä ainakin laminaattipinnalla. L33t Gaming Elite v3 liikkui sulavasti istuessa, mutta myös ilman istujaa. Tuoli hengittää kohtuullisesti. Testijaksolle osui myös kesän kuumin hellekausi, eikä hikoilu tuolissa silti poikennut normaalista.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja käyttöönotto
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat