Konami näytti huippujalkapalloilija Griezmannille punaista korttia – Rasismikohu oli liikaa

07.07.2021 20:46 | Muropaketin toimitus

Konami on lopettanut yhteistyön Antonio Griezmannin kanssa.

Ranskan maajoukkueessa ja FC Barcelonassa pelaava Antonio Griezmann on rasismikohun ytimessä joukkuetoverinsa Ousmane Dembélén kanssa. Asiasta kertoo Tech Raptor -sivusto. Äskettäin julkisuuteen tulleella videolla nähdään, kuinka Dembélé kohtelee hotellin henkilöstöä. Kaksikolla oli Japanissa sijaitsevassa hotellihuoneessa ongelmia TV:n kanssa, jota hotellin aasialaiset työntekijät korjasivat.

“Kaikki nämä rumat naamat vain sen takia, että pääsemme pelaamaan Pro Evolution Socceria. Eikö sinua Griezmann hävetä? Voi paska tätä heidän kieltään. Eikö teidän maanne pitäisi olla teknologisesti kehittynyt?”, Dembélé sanoo videolla.

LUE MYÖS: Huippustriimaaja Ninja: ”Tehtäväni ei ole opettaa lapsia rasismista tai valkoisten etuoikeudesta”

Griezmann ei osallistu keskusteluun, mutta hänet nähdään taustalla hymyilemässä. Griezmann on ollut Konamin korttipelin Yu-Gi-Oh!-lähettiläänä, sillä hän on kertonut pelanneensa sitä lapsesta asti. Pro Evolution Soccer on Konamin kehittämä jalkapallopelisarja. Konamin päämaja sijaitsee Japanissa.

Molemmat jalkapalloilijat ovat sittemmin pyytäneet anteeksi, mutta kieltävät puheiden olleen rasistisia. Dembélé sanoi, että hän olisi käyttänyt samanlaista kielenkäyttöä missä maassa tahansa.

“Konami Digital Entertainment uskoo, etenkin urheilun osalta, että kaikenlainen syrjintä on väärin. Olimme aiemmin julistaneet Antoine Griezmannin Yu-Gi-Oh!-lähettilääksi, mutta viimeaikaisten tapahtumien takia olemme purkaneet sopimuksen. FC Barcelona on yhteistyökumppanimme Pro Evolution Soccer -sarjassa, ja vaadimme joukkuetta selvittämään, mistä tapauksessa on kyse, ja kuinka se aikoo toimia sen suhteen,” sanoo Konami tiedotteessa.