UUSIMMAT

Kova takaisku seuraavalle Tomb Raider -pelille – Luova johtaja jätti Crystal Dynamicsin

19.10.2017 13:33 Muropaketin toimitus

Tomb Raider

Tomb Raider -sarjan luovana johtajana vasta viime vuonna aloittanut Ian Milham on lopettanut Crystal Dynamicsilla. Uutta Tomb Raider -peliä ei vieläkään ole julkistettu, ja studio etsii parhaillaan korvaajaa Milhamille.

Uudet Tomb Raider -pelit ovat olleet todellisia menestyksiä ja niittäneet kehuja niin pelaajilta kuin kriitikoiltakin, joten seuraavaa peliä odotetaan innolla. Epävirallisia vuotoja Shadow of the Tomb Raider -nimisestä pelistä on vuotanut jo kahteen otteeseen, ensin vuosi sitten marraskuussa ja uudelleen viime kesäkuussa. Crystal Dynamics ei kuitenkaan ole vielä julkistanut mitään seuraavasta pelistä.

Nyt VideoGamer kertoo, että Crystal Dynamics etsii parhaillaan korvaajaa Tomb Raider -sarjan luovalle johtajalle. Myös Dead Space ja Battlefield -pelien parissa työskennellyt Ian Milham lopetti studiolla syyskuussa, ja kuten Gamasutran sivuilta käy ilmi, etsitään hänelle nyt korvaajaa.

Crystal Dynamicsin työpaikkailmoituksessa ei suoraan sanota, että kyse on Tomb Raiderista, mutta studio etsii luovaa johtajaa, jolla on kokemusta AAA-pelien parissa, ja alustoiksi mainitaan PC, PlayStation 4 sekä Xbox One. Vaikuttaa siis todennäköiseltä, että studio etsii Milhamille seuraajaa.

Ian Milham siirtyi entisten Dead Space -kollegoidensa perustamalle Outpost-studiolle kehittämään selviytymispeli SOS:ää. Pelin virallisen sivuston mukaan SOS on useamman pelaajan selviytymispeli, jossa kilpailijat heitetään hylätylle saarelle tavoitteenaan varastaa muinainen reliikki ja selvitä saarelta hengissä.

Milham aloitti Crystal Dynamicsilla vasta vuonna 2016, Rise of the Tomb Raiderin jo ilmestyttyä. Kehittäjät eivät ole paljastaneet mitään tietoja seuraavan Tomb Raider -pelin tilanteesta, mutta peleihin perustuva Tomb Raider -elokuvat saa ensi-iltansa keväällä 2018.