Uusimmat

Kriitikoilta tyly tuomio – Oddworld: Soulstorm saanut pitkäikäisen pelisarjan huonoimmat arviot

13.04.2021 10:40 Muropaketin toimitus

Kulttisarja Oddworldin pitkään odotettu uusi peli ei ole voittanut puolelleen ainakaan pelikriitikoita.

Vuosia kehitetty Oddworld: Soulstorm ilmestyi viimeinkin viikko sitten, ja nyt pelin ensimmäiset arviot ovat ilmestyneet pelimediassa. Niiden perusteella näyttäisi valitettavasti, että Oddworld-sarja on kaukana kukoistuksen päivistä.

Metacriticissä pelin keskiarvo on vain 72. Arvosana perustuu 22:een arvosteluun ja se koskee vain PlayStation 5 -versiota, sillä PC- ja PlayStation 4 -versioille ei ole listattuna tarpeeksi arvosteluja.

Kun keskiarvoa vertaa aiempiin Oddworld-peleihin, paljastuu karu totuus. Tässä aiempien pelin Metacritic-keskiarvot, HD-käännöksiä lukuunottamatta:

  • Oddworld: Abe’s Oddysee – 85
  • Oddworld: Abe’s Exoddus – 88
  • Oddworld: Munch’s Oddysee – 80
  • Oddworld: Stranger’s Wrath – 88
  • Oddworld: New ’n’ Tasty! – 77-86 (alustasta riippuen)

Tässä vaiheessa näyttää siis siltä, että Soulstormista on muodostumassa koko 24-vuotiaan pelisarjan heikoin lenkki. Kritiikkiä satelee muun muassa ohjauksesta, bugeista, tekoälystä ja itseääntoistavasta sisällöstä. Muropaketin arviossa kriitikkomme harmitteli kaiken tämän lisäksi, ettei pelisarjaa ole uskallettu uudistaa vielä vahvemmin.

LUE MYÖS: ”Epätasainen, buginen ja liian vähän uudistuksia” – Arvostelu | Oddworld: Soulstorm on selkeä pettymys

On paikallaan mainita, että Metacriticin perusteella Soulstorm ei uppoa pelaajiin yhtään paremmin kuin kriitikoihin. Pelin käyttäjäkeskiarvo on palvelussa 7,1/10, eli suhteessa samaa luokkaa kriitikoiden keskiarvon kanssa, ja mielipiteensä on kertonut jo 160 pelaajaa.

Oddworld: Soulstorm on kuitenkin PlayStation 5:lle tarjolla huhtikuun ilmaisena PS Plus -pelinä, joten PS5-pelaajat voivat helposti muodostaa oman mielipiteensä asiasta. Peli on saatavilla myös PS4:lle ja PC:lle.