Uusimmat

“Kuka saatana oikein luulet olevasi?” – Cyberpunk-roolipelin luoja vastaa tiukasti Cyberpunk 2077 -kritiikkiin

19.06.2019 20:20 Muropaketin toimitus

Cyberpunk-roolipelistä tunnettu Mike Pondsmith ei ole innoissaan Cyberpunk 2077-kritiikistä, jota ovat esittäneet pelin demon kimpussa olleet pelitoimittajat.

Cyberpunk 2077 oli selvästi E3-messujen suurin peli, mutta se ei selvinnyt tapahtumasta ilman kritiikkiä. Jotkut pelin demoa kokeilemaan päässeet ja trailereita tarkkailleet ovat olleet sitä mieltä, että pelissä esitetään transsukupuoliset ja tummaihoiset henkilöt arveluttavalla tavalla.

Pelissä on tummaihoisista koostuva katujengi nimeltä Animals, eli suomeksi eläimet. Lisäksi siinä on nähtävissä erään suuryrityksen mainos, jossa käytetään transsukupuolista henkilöä jonkinlaisen tuotteen markkinointiin.

Videopelin kehittämisessä vankasti mukana oleva, alkuperäisen Cyberpunk 2020 -roolipelin luoja, Mike Pondsmith on vastannut kritiikkiin suoralla puheella.

Pondsmith sanoo olevansa Cyberpunk 2077:n kehittämisessä mukana jopa siinä määrin, ettei hänellä riitä aika yhtään mihinkään muuhun. Hän toteaa Animals-jengin nimen tulevan siitä, että jengiläiset pitävät itseään voimakkaina ja vaarallisina villieläiminä.

Lisäksi Pondsmith lausuu, että pelissä nähtävä transsukupuolista esittävä mainos on vain eräs esimerkki siitä, mitä kaikkea valtaisat suuryritykset käyttävät hyväkseen tuotteitaan markkinoidessa.

“Kuka saatana oikein luulet olevasi, kun kerrot minulle, että onko luomukseni toteutettu oikein vai ei”, vastaa Pondsmith kritiikkiin. Asiasta uutisoi PC Gamer.

“Pelissä on naishahmo nimeltä Sasquatch, joten luulin tämän asian olevan kaikille hyvin selvä”, Pondsmith tiivistää. Sasquatch eli Isojalka on iso ja vahva myyttinen olento.

Cyberpunk 2077 tulee saataville huhtikuun 16. 2020.