Uusimmat

Kulttipeli Okami ei ole mikään kaupallinen menestys, mutta se pääsi jo toistamiseen Guinnessin ennätysten kirjaan

09.10.2018 12:35 Muropaketin toimitus

Capcomin peliklassikko Okami on ansainnut jo toisen maailmanennätyksen.

Clover Studion kehittämä ja Capcomin julkaisema Okami (2006) on kaikkea muuta kuin kaupallinen hittipeli, mutta se voitti aikanaan puolelleen ainakin kriitikot, ja pelillä on vannoutunut fanikuntansa. Viime vuonna HD-versiona ilmestynyt Okami on nyt myös ansainnut jo toisen maailmanennätyksen Guinnesin ennätysten kirjaan.

Nintendo Lifen mukaan Okamin uusin ennätys julkistettiin New York Comic Con -tapahtumassa, ja sen tarkka nimi kuuluu englanniksi näin: ”Most critically acclaimed video game starring an animal character”. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Okami on ”arvosteluissa menestynein peli, jossa on eläinsankari”.

Myös Okamin aiempi Guinness-ennätys liittyy arvosteluihin. Peli ei aikanaan PlayStation 2:lla käynyt kovin hyvin kaupaksi ylistävistä arvioista huolimatta, ja siksi peli palkittiinkin ”kaupallisesti vähiten menestyneenä Game of the Year -palkinnon voittajana”.

Okamin HD-versio on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Vuoden alussa ilmestyneen arviomme HD-käännöksestä voit lukea alta.

Arvostelu: Okami HD tuo seikkailupeliklassikon takaisin entistäkin parempana