Kumpi on parempi: World of Warcraft vai Final Fantasy 14? Toinen luojista on väsynyt koko vastakkainasetteluun

24.07.2021 09:08 | Muropaketin toimitus

Final Fantasy 14:n ohjaaja Naoki Yoshida on väsynyt kuulemaan pelinsä olevan parempi kuin World of Warcraft.

Tarkemmin ottaen Yoshida on todennut tuoreessa taannoisessa haastattelussa, ettei hän jaksa koko kilpailuasemaa ja pyytää myös fanejaan, etteivät he haukkuisi World of Warcraftia sen enempää, uutisoi PC Gamer. Itse asiassa hän toteaa, ettei Final Fantasy 14:ää edes olisi ilman Blizzardin suosittua peliä.

”Blizzard on varmasti tietoinen [siitä, että FF14 on nyt suositumpi kuin WoW], mutta ilman World of Warcraftia ei olisi olemassa A Realm Rebornia. WoW oli se peli, jota katsoimme ylöspäin koko ajan. Tavoitteenamme oli luoda WoWista Final Fantasy -versio. Joten jos joku sanoo meidän hävinneen tai voittaneen WoWille, se on jo lähtökohtaisesti outo ajatus, sillä kyseinen peli oli se, joka pyrimme olemaan”, Yoshida toteaa.

Hän myös kommentoi pelien tilaajamääriä ja toteaa, ettei Final Fantasy 14 voisi koskaan saavuttaa World of Warcraftin parhaimmillaan 12 miljoonan tilaajan määrää. Hän on kuitenkin tyytyväinen ja aavistuksen peloissaan pelin nykyisestä kasvusta pelaajien osalta.

”Kova työmme Final Fantasy 14:n suhteen on tuottanut tulosta. Mutta tämä keskustelu WoW:n ohittamisesta on keskustelu, jota emme tarvitse ja joka on suoraan sanottuna rasittavaa”, Yoshida toteaa.