Kuukauden pelijulkaisut: Far Cry 5:n ja Sea of Thievesin ohella maaliskuu tuo paljon muutakin pelattavaa

01.03.2018 10:14 | Muropaketin toimitus

Muun muassa Far Cry 5, kaksinpeliseikkailu A Way Out sekä kirjaimellisesti helvetillinen Agony saapuvat pelikauppoihin maaliskuussa. Luvassa on myös vanhempien pelien remasteroituja versioita.

Maaliskuu on käynnistynyt, ja kevään lähestyessä markkinoille saapuu jälleen rutkasti uutta pelattavaa. Kokosimme alkaneen kuukauden suurimmat ja kiinnostavimmat pelijulkaisut.

Pelikuukausi käynnistyykin reippaasti heti ensi viikolla. Tiistaina 6. maaliskuuta ilmestyvät samalla kertaa Final Fantasy XV:n laajennettu Royal Edition -versio sekä pelin PC-käännös, joka kantaa lisänimeä Windows Edition. Molemmat sisältävät kaikki peliin tähän mennessä ilmestyneet lisäosat.

Seuraavana päivänä, eli 7. maaliskuuta, ilmestyy puolestaan Until Dawn ja The Inpatient -kauhupeleistä tunnetun Supermassive Gamesin uusi VR-peli. Tällä kertaa kauhisteluun erikoistunut studio tuo PlayStation VR:lle aidon räiskintäpelin nimeltä Bravo Team, joka tukee viime vuonna ilmestyneen Farpointin tapaan myös PS VR:n uutta tähtäinohjainta.

Torstaina 8. maaliskuuta näkee päivänvalon puolestaan vuoden 2015 Warhammer: End Times – Vermintiden jatko-osa. Kuten aiemmin kerroimme, saapuu huokealla hintalapulla varustettu Warhammer: Vermintide 2 nyt PC:lle, ja sen odotetaan kääntyvän myöhemmin myös konsoleille.

13. maaliskuuta ilmestyy jälleen lisää pelattavaa PlayStation VR:n omistajille, kun visuaalisesti vaikuttava Golem saapuu markkinoille. Highwire Gamesin näyttävää seikkailua ohjataan Incline Control -järjestelmällä, jossa esimerkiksi eteenpäin liikutaan nojaamalla eteenpäin reaalimaailmassa.

Samana päivän Golemin kanssa ilmestyy Devil May Cry -pelin päivitetty HD-kokoelma, joka kääntyy nyt PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Aiemmin edellisen sukupolven konsoleille ilmestynyt HD Collection sisältää kolme ensimmäistä Devil May Cry -peliä HD-grafiikoille päivittettynä.

Seuraavalla viikolla on luvassa kuun toinen suuri uudelleenjulkaisu. Alunperin vuonna 2014 vain Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle ilmestynyt Assassin’s Creed Rogue kääntyy nyt myös PS4:lle ja Xbox Onelle. Remasteroitu versio ilmestyy tiistaina 20. maaliskuuta.

Loppukuusta ovat vuorossa kuukauden suurimmat pelijulkaisut. Ensimmäisenä ilmestyy 20. maaliskuuta Xbox Onen ja Windowsin odotettu yksinoikeuspeli Sea of Thieves, joka päästää pelaajat seikkailemaan merirosvoina jaettuun pelimaailmaan. Peli saapuu julkaisupäivänä myös Xbox Game Pass -tilauspalveluun.

23. maaliskuuta on vuorossa alunperin vain Xbox Onelle julkistettu, mutta myös PlayStation 4:lle ja PC:lle ilmestyvä A Way Out. Ruotsalaisen pelikehittäjän ja elokuvaohjaajan Josef Faresin johdolla kehitetty peli toimii ainoastaan kaksinpelinä, jota voi pelata joko verkon välityksellä tai samalla konsolilla. Tarinallisessa toimintapelissä ovat pääosassa vangit Leo ja Vincent, jotka suunnittelevat pakoa.

Tiistaina 27. maaliskuuta on vuorossa viimein yksi vuoden odotetuimmista pelijulkaisuista, Ubisoftin massiivinen open world -toimintapeli Far Cry 5. Yhdysvaltain Montanaan sijoittuvassa pelissä päästään kamppailemaan militaristista maailmanlopunkulttia vastaa villin luonnon keskellä.

Kuukausi päättyykin sitten todella infernaalisissa tunnelmissa. 30. maaliskuuta saa nimittäin viimeinkin lopullisen julkaisunsa äärimmäisellä raakuudellaan huomiota herättänyt Agony, jossa pelaaja paiskataan minnepä muualle kuin Helvettiin. Madmind Studion karu selviytymiskauhupeli saapuu PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 30. maaliskuuta.

Tämä ei tuttuun tapaan ole täydellinen lista kuukauden pelijulkaisuista, ja lisää pelejä löytyy esimerkiksi Forbesin artikkelista. Yksi mainitsematta jääneistä peleistä on esimerkiksi Nintendo 3DS:n Pokémon-peli Detective Pikachu, joka saa viimein länsimaisen julkaisunsa 23. maaliskuuta.