Uusimmat

Kuusi vuotta vanhaan faneja hämmästyttäneeseen mysteeriin saatiin viimein vastaus

Kuva: © Nintendo

06.10.2021 13:29 Muropaketin toimitus

Super Smash Brosin ohjaaja Masahiro Sakurai paljasti suositun taistelupelisarjan uusimman ottelijan ja yli kuusi vuotta faneja vaivanneen mysteerin.

Studio paljasti eilen pelisarjan tuoreimmaksi ottelijaksi saapuvan Kingdom Hearts -sarjasta tuttu Sora, joka Sakurain mukaan oli samalla vastaus lokakuussa 2015 mysteeriksi jääneeseen faniäänestykseen.

Fanit saivat nimittäin äänestää kuusi vuotta sitten, minkä hahmon – mistä tahansa pelisarjasta – he haluaisivat nähdä seuraavaksi Super Smash Bros. for Wii U:lla tai sen 3DS-versiossa. Fanien ykköstoivetta ei kuitenkaan koskaan paljastettu ennen kuin nyt.

Polygon uutisoi Sakurain paljastaneen, että hän keskusteli tuolloin aiheesta sittemmin edesmenneen Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwatan kanssa ja keskusteli hahmon mahdollisesta tuomisesta suosittuun taistelupeliin. Hän uskoi, että jos hahmo olisi julkistettu tuolloin, fanit olisivat vaatineet hahmon tuomista peliin ja tämä olisi saattanut puolestaan aiheuttaa ongelmia kaikille osapuolille, sillä hahmon oikeudet omisti Nintendon sijaan Square Enix.

Kuusi vuotta myöhemmin lisenssioikeudet ovat näemmä saatu ratkaistua, sillä fanien äänestämä Sora on kuin onkin Super Smash Bros. Ultimaten uusin ja viimeisin taistelija. Hän on järjestykseltään 82. ottelija.

”[Hahmon tuominen peliin] oli valtava urakka, josta kaikki olivat kuitenkin todella innoissaan”, Sakurai hehkuttaa.