Kartta paljastui – Tällaiseen maailmaan Cyberpunk 2077:n pelaajat pääsevät seikkailemaan ensi kuussa

05.10.2020 18:31 Teemu Purhonen

Cyberpunk 2077:n näyttämönä toimivan Night Cityn kartasta on vuotanut kuvamateriaalia.

Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeli tuli saataville jo 20 vuotta sitten, ja se herää pian eloon uudestaan, kun CD Projekt Redin kehittämä Cyberpunk 2077 julkaistaan ensi kuussa. Videopeli pohjautuu Mike Pondsmithin luoman roolipelin maailmaan, jonka ytimessä on Night City – kaupunki, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia hyväosaisille. Kaikki muut joutuvat elämään synkissä ja kurjissa maisemissa neonvalojen alla, eikä selviytyminen ole aina itsestään selvää.

Pondsmith on kertonut, että Night City on kehitetty Kaliforniassa sijaitsevan Morro Bay -kaupungin pohjalle, ja Night Cityn yleiskaavassa on nähtävissä vaikutteita San Franciscon keskustasta. Cyberpunk 2077:n kaupunkisuunnittelija Hiroshi Sakakibara on kertonut, että videopelin Night City on imenyt inspiraatiota esimerkiksi elokuvista Akira, Blade Runner ja Ghost in the Shell.

Futuristinen Night City on kiinteistömoguli Richard Nightin luomus, ja tarkoituksena oli rakentaa ainutlaatuinen huomisen kaupunki, joka jättää kaikki muut metropolit varjoonsa. Night pääsi hengestään niihin aikoihin, kun kaupunki valmistui: hänet löydettiin ammuttuna kattohuoneistostaan, eikä tappajaa koskaan löydetty.

Nightin visio ei koskaan toteutunut, sillä noin kuuden miljoonan ihmisen asuttama Night City äänestettiin vuonna 2077 Yhdysvaltojen surkeimmaksi kaupungiksi. Night antoi kaupungin määräämisoikeuden monikansallisille suuryrityksille, jotta talouskasvu saataisiin mahdollisimman korkeaksi, ja Night City on täysin Arasaka-yhtiön vallassa. Arasaka tunnetaan erityisesti sen asevalmistukseen keskittyneestä osastosta, ja pöytäroolipelissä on tarjolla lukuisia erilaisia Arasakan aseita, joita pääsee mitä luultavimmin käyttämään myös Cyberpunk 2077:ssä. Night City oli aiemmin järjestäytyneen rikollisuuden hallinnassa, ennen kuin suuryritykset murskasivat mafian valtakauden.

Cyberpunk 2077:n pelikartta on vuotanut julkisuuteen, ja siinä esitetään tarkasti, kuinka eri alueet sijoittuvat pelimaailmaan. CD Projekt Red on aiemmin tiedottanut, että synkkään lähitulevaisuuteen sijoittuva peli on karttansa puolesta pienempi kuin The Witcher 3:n. Vuodosta kertoo PC Gamer -sivusto.

Cyberpunk 2077:n Night City on jaettu kuuteen eri alueeseen: City Center, Watson, Westbrook, Heywood, Pacifica ja Santo Domingo.

Näistä ensimmäinen on kaupungin keskusta, joka on suuryritysten pilvenpiirtäjien peitossa, eikä sinne ole rahvaalla mitään asiaa. Watson oli aiemmin Night Cityn yöelämän sydän, kunnes talousromahdus teki siitä brutaalien katujengien temmellyskentän, ja kaupunki on yleisesti ottaen kaikkea muuta kuin turvallinen.

Myös Heywood on köyhyyden ja väkivallan riivaama slummi, jonka vaarallisuus on kaikkien tiedossa. Pacifica tunnettiin Night Cityn suosittuna lomakohteena, kunnes turistien katoaminen teki alueesta niin arvaamattoman, etteivät kaupungin poliisivoimat suostu menemään sinne. Night Cityn ankarin alue on kaupungin laitamilla sijaitseva Badlands, saastunut jättömaa, jota peittää palavat öljylähteet. Sanotaan, että Badlands saa Night Cityn kaikkein vaarallisimmat alueet näyttämään hyvin houkuttelevilta. Westbrookia pidetään Night Cityn parhaana paikkana elää.

Cyberpunk 2077 tulee saataville marraskuun 19. päivä, ja se julkaistaan PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Google Stadialle. Peli ilmestyy myöhemmin myös seuraavalle konsolisukupolvelle. Kerroimme aiemmin siitä, kuinka Cyberpunk 2077 on nyt virallisesti valmis julkaisua varten.