UUSIMMAT

Kuva: Uutuuspeli sisältää vihaviestin Star Wars: The Last Jedi -elokuvasta

06.04.2021 13:45 | Muropaketin toimitus

Äskettäin ilmestynyt Genesis Noir sisältää Kickstarter-tukijoiden viestejä, joista yhdessä haukutaan Star Warsia.

Julkaisimme eilen arvostelumme tuoreesta pulmaseikkailusta Genesis Noir, joka nappasikin kriitikoltamme vuolaasti kehuja ja neljä tähteä. Eräs yksityiskohta kiinnitti kuitenkin huomiomme.

LUE MYÖS: Arvostelu: Kosminen seikkailu Genesis Noir on ehdottomasti oudoimpia pelaamiamme pelejä ja melkein viiden tähden teos

Pelissä on kohtaus, josta löytyy Kickstarter-tukijoiden kirjoittamia viestejä. Pelikehitystä vähintään 40 dollarilla tukeneet pelaajat ovat voineet lähettää oman nimimerkkinsä ja valitsemansa viestin, jotka on laitettu maapallon jättäneiden avaruusalusten kyytiin. Viestejä löytyy tolkuton määrä, eikä niitä selvästi ole paljon editoitu, sillä moni viesteistä ei sovi pelin tunnelmaan ja tyyliin ollenkaan.

Esimerkiksi eräästä aluksesta löytyy viesti, joka kuuluu yksinkertaisuudessaan: ”Star Wars 8 oli virhe.” Tämä viittaa tietysti Star Wars: The Last Jedi -elokuvaan, joka herätti joissakin katsojissa voimakasta inhoa muutama vuosi sitten.

Muropaketin kriitikko ihmetteli viestejä arviossaan:

”Yksittäisenä kompastuskivenä on mainittava välikohtaus, johon on mitä ilmeisimmin upotettu pelin Kickstarter-tukijoiden viestejä. Nämä eivät oikein asetu osaksi pelin kokonaisuutta ja rikkovat tunnelman. Tällaisen pelin keskellä tuntuu läpeensä typerältä lukea jonkun kirjoittama viesti, kuinka ”Star Wars 8 oli virhe”. En tajua miksi tällaisella turhalla roskalla on pitänyt rikkoa pelin eheää tyyliä.”

Kuvan viestistä näet alta.

Genesis Noir on saatavilla PC:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja Macille. Se sisältyy myös Xbox Game Passin pelivalikoimaan.