Lähes kuolleen Artifactin viimeiset pelaajat toivovat että Valve tiedottaisi pelin tulevaisuudesta

09.03.2019 15:33 | Muropaketin toimitus

Valven Artifactin julkaisun jälkeiset kuukaudet ovat olleet äärimmäisen kiviset. Nyt kun päivittäisiä yhtäaikaisia pelaajia on enää muutama sata, haluaisivat jäljellä olevat pelaajat tietää pelin tulevaisuudesta.

Valven digitaalisen korttipeli Artifactin alamäki alkoi heti sen julkaisun jälkeen. Se menetti kymmeniä tuhansia pelaajia jo ensimäisten parin viikon aikana, eikä tilanne ole muuttunut sen jälkeen yhtään helpommaksi. Seuraavaksi Artifact tipahti Steamin 100 pelatuimman pelin joukosta, eikä tilanne helpottanut senkään jälkeen kun korttipeli oli menettänyt 97 prosenttia kaikista pelaajistaan alle kahdessa kuukaudessa.

Viimeisen kuukauden aikana yhtäaikaisia Artifactin pelaajia on ollut linjoilla keskimäärin noin 600. Valven oli määrä järjestää alkuvuoden aikana miljoonan dollarin Artifact-turnaus, mutta pelaajakadon myötä turnauksesta ei ole näkynyt eikä kuulunut mitään.

Kuten Kotaku huomasi, on ylipäätään kaikki kommunikaatio Valvelta Artifact-pelaajille on loppunut. Pelin viralliselta Twitter-tililtä ei ole julkaistu mitään joulukuun jälkeen. Artifactin edellinen varsin pieneksi jäänyt tasapainopäivitys nähtiin tammikuun lopussa. Jäljellä olevat pelaajat haluaisivatkin tietää, onko peli jätetty kuolemaan vai onko Valvella vielä ässä hihassa.

Valvella on sinällään kokemusta huonojen pelijulkaisujen kääntämisestä suosituiksi. Esimerkiksi Counter-Strike Global Offensivellä oli huonoimpina hetkinään sen julkaisun jälkeen vain noin 30 000 pelaajaa, mutta vuonna 2016 pelin ennätyspelaajamäärä ylitti 850 000.

Artifactin tilanne on kuitenkin ennätyksellisen surkea. Pelistä oli määrä saapua mobiiliversio kesään mennessä, mutta sen kehityksestä ei ole puhuttu pitkään aikaan mitään. Artifactin voisi teoriassa elvyttää myös muuttamalla pelin ilmaispelattavaksi.