UUSIMMAT

Lähes viiden tähden PlayStation-yksinoikeus saadaan keväällä PC:lle – lisää pelejä luvassa loppuvuodesta

24.02.2021 07:00 | Muropaketin toimitus

Sony on viimein hellittänyt otettaan PlayStation-pelien yksinoikeuksista ja ilmoittanut tuovansa lisää suosittuja hittejä pelattavaksi PC:lle.

GQ:n haastateltavana ollut PlayStation-pomo Jim Ryan paljasti ”kokonaisen kirjon” PlayStation-pelejä olevan tulossa PC:lle tulevien kuukausien aikana, joskin ensimmäisenä joukosta nähdään keväällä käännöksen saava Days Gone. Muita pelejä ei vielä mainittu, joskin Sonyn valikoimista löytyy iso liuta odotettuja nimikkeitä God of Warista, Ghost of Tsushimasta, Sackboysta ja Dreamsista lähtien.

Ryan perustelee päätöstä sillä, ettei yhtiön aiemman PC-julkaisut ole ”herättäneet massiivisia vastareaktioita” ja niille on ollut myös kysyntää. Yhtiön onkin tarkoitus ”ottaa lisää askelia tähän suuntaan”. Lisäksi hän mainitsee, että PC:n laajemman pelaajakannan myötä entistä useampi pelaaja pääsee nauttimaan PlayStation-peleistä, mikä osaltaan auttaa pelinkehityksen kuluissa.

”Pelien kehitys kasvaa jokainen sukupolvi, kun IP:t muuttuvat entistä vakuuttavimmiksi. Lisäksi meidän osalta pelien kääntämisestä muille alustoille on tullut entistä helpompaa. Joten meille kyseessä on melko suoraviivainen päätös”, Ryan sanoo.

Lue myös: Arvostelu: Vain PS4:lle julkaistu Days Gone on lähes viiden tähden open world -peli – ”Niin hyvä, etteivät edes zombit haittaa”

Muropaketin uusimmat