Uusimmat

Lähes kymmenen vuotta suositun roolipelistudion sulkemisen jälkeen työntekijät saivat viimein (melkein) palkkansa

29.08.2021 10:13 Muropaketin toimitus

Lakkautetun 38 Studiosin entiset työntekijät ovat viimein saaneet edes osan heille luvatuista palkoista.

Bloomberg uutisoi, että vuonna 2012 lakkautetun 38 Studiosin entiset työntekijät ovat vasta nyt saaneet heille kuuluneet viimeiset palkkakuitit, jotka yhtiö oli heille velkaa. Tosin aivan kaikkia summia ei maksettu vieläkään, vaan lähteiden mukaan viimeiset maksut ovat vain 14- tai 20 % siitä, mitä heidän oikeasti kuuluisi saada. Tosin osa ei ole saanut sitäkään, sillä palkkakuitit on lähetetty näiden edellisiin, vääriin osoitteisiin.

38 Studiosin tapaus on yksi pelialan kohuttuja studiosulkemisia, joka ajautui konkurssiin huolettoman ja epäpätevän johdon takia. Studion perusti entinen baseball-tähti Curt Schilling, joka pisti miljoonia dollareita rahaan studioon tietämättä lainkaan, miten pelikehitys toimii. Tämä johti lopulta studion konkurssiin ja työntekijöiden velkavankeuksiin, joista voi lukea tarkemmin muun muassa Jason Schreierin Press Reset -kirjasta. Pelin ainoaksi peliksi jäi Kingdoms of Amalur -roolipeli.

Lue myös: Arvostelu | Press Reset on kirja, joka pitää lukea – ”Puistattava ja mielenkiintoinen sukellus pelialan järjettömyyksiin”