UUSIMMAT

League of Legends -kehittäjien kohu syvenee – Nyt Kalifornian osavaltio tutkii syrjintää studiolla

13.06.2019 12:40 | Muropaketin toimitus

Kalifornian hallinto nostaa kanteen Riot Gamesia vastaan saadakseen studion yhteistyöhön tutkimuksensa kanssa.

League of Legendsistä tunnetun Riot Gamesin ongelmat nousivat ensi kertaa otsikoihin jo viime elokuussa, mutta tilanne ei näytä parantuneen. Seksismistä, ahdistelusta ja syrjinnästä syytetty Riot Gamesin johto ei ole työntekijöiden mukaan ryhtynyt riittäviin toimiin työolojen parantamiseksi, mikä osaltaan johti työntekijöiden ulosmarssiin toukokuun alussa.

Nyt Kotaku kertoo, että Kalifornian osavaltio on nostanut oikeuskanteen Riot Gamesia vastaan. California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) on tutkinut studion toimintaa jo syksystä asti, mutta nyt virasto on ryhtynyt oikeustoimiin, sillä heidän mukaansa Riot Games ei ole toimittanut riittäviä asiakirjoja tutkimuksen tekemiseksi.

Riot Games on Kotakun mukaan vastannut tiedotteella, jossa studio väittää olleensa yhteistyöhaluinen ja toimittaneensa tutkijoille tuhansia sivuja dokumentteja. Studio syyttää puolestaan osavaltiota siitä, ettei heidän tuoreisiin tapaamispyyntöihinsä olla vastattu. DFEH kertoo kuitenkin tavanneensa Riot Gamesin johdon kanssa useita kertoja, eivätkä osapuolet ole päässeet yhteistymmärrykseen.

Kalifornian osavaltion tutkimus keskittyy ”epätasa-arvoiseen palkkaukseen, seksuaaliseen ahdisteluun, seksuaaliseen väkivaltaan ja sukupuoliseen syrjintään” Riot Gamesilla. Pelijätillä on viime vuotisen tiedon mukaan noin 2500 työtekijää parissakymmenessä toimipisteessä.