UUSIMMAT

League of Legends -studio maksaa historiallisen summan korvauksia kaikille naistyöntekijöilleen

03.12.2019 10:32 | Muropaketin toimitus

Riot Gamesin suuri oikeusjuttu on päättynyt miljoonien dollareiden korvauksiin kaltoinkohdelluille työntekijöille.

Yli vuosi sitten levisi pelimediassa tieto hittistudio Riot Gamesilla rehottavasta seksismistä ja sukupuolisesta syrjinnästä. Jopa ahdistelusyytöksiä kerrottiin, mutta oikeuteen asti päätyi joukkokanne juuri sukupuolisesta syrjinnästä, ja nyt Kotaku kertoo jutun jatkenneen suureen korvaussummaan.

Riot Gamesin kerrotaan maksavan peräti 10 miljoonan dollarin korvaukset naistyöntekijöilleen, mikä on Kalifornian historian suurin korvaussumma sukupuolisesta syrjinnästä. Rahat jaetaan aseman ja työhistorian perusteella kaikille pelistudion naispuolisille työntekijöille, jotka ovat työskennelleet Riot Gamesilla viimeisen viiden vuoden aikana.

Myös Kalifornian osavaltio aloitti kesällä oman tutkimuksensa syrjinnästä ja ahdistelusta pelistudiolla. Nyt myönnetyt korvaukset eivät ilmeisesti liity tähän tutkimukseen, vaan työntekijöiden aiemmin nostamaan joukkokanteeseen.

Riot Gamesilla kerrottiin viime vuonna olleen 2500 työntekijää, ja se on yksi maailman menestyneimmistä pelistudioista. Studio tunnetaan parhaiten esports-lajinakin suositusta League of Legendsistä.